Osmanlı Devleti, Coğrafi Keşifler’den olumsuz etkilenmemek için neler yapmış olabilir

Osmanlı Devleti, Coğrafi Keşifler’den olumsuz etkilenmemek için neler yapmış olabilir
Osmanlı Devleti, Coğrafi Keşifler’den olumsuz etkilenmemek için neler yapmış olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Osmanlı Devleti de Coğrafi Keşifler'den olumsuz etkilenmeye başlamıştır. Çünkü keşifler sonucunda yeni ticari yollar ve limanlar bulunmuştur. Osmanlı Devleti de bu keşiflerden olumsuz etkilenmemek için imtiyazlar oluşturmaya başlamıştır. Bu imtiyazlar da ekonomik temelli olarak gerçekleştirilmiş ve yabancı sermayeye olan ilgi artmaya başlamıştır. Osmanlı Devleti ne yaptıysa ekonomik olarak zayıflamaya devam etmiştir ve dış borçlarla uğraşmak zorunda kalmıştır.

  • Ticaret yollarının önemini kaybetmemesi için ülkelere kapitülasyonlar verilmiştir
  • Hint Deniz seferleri yapılmıştır. Buraların kontrol altına alınmak istenmiştir.
  • Akdeniz ile Kızıldeniz’i bir kanal (Süveyş Kanalı) ile birleştirerek Hint Denizlerine geçmek için proje düşünülmüş ama proje hayata geçmemiştir.

4
21
4
2
3
3
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.