Osmanlı Devleti, gaza anlayışıyla fetihlerini hangi yöne doğru yapmalıdır

Osmanlı Devleti, gaza anlayışıyla fetihlerini hangi yöne doğru yapmalıdır
Osmanlı Devleti, gaza anlayışıyla fetihlerini hangi yöne doğru yapmalıdır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Osmanlı Devleti fetihlerini Bizans İmparatorluğuna doğru yani Avrupa’ya doğru yapmalıdır. Çünkü diğer yerlerde zaten Müslüman kesim varken bahsettiğimiz yerlerde ise Hristiyanlar yaşamaktadır. Gaza için başka bir dinden İslama geçiş sağlanmalıdır.

Gaza: Müslümanlığı yaymak ya da korumak gereğiyle Müslüman olmayanlara karşı yapılan savaş, din uğruna savaş.

Gaza, sözcüğünün anlamından da öğrendiğimiz gibi Müslüman olmayanlara karşı yapılan fetih politikasıdır. Osmanlı Devleti’nin ilk kurulduğunda sınırlarına bakıldığı zaman doğusunda ve güneyinde Türklerin kurduğu diğer beylikler BATISINDA ise Bizans İmparatorluğu hakimdi.

Bizans İmparatorluğu Hristiyan bir toplumdur. Osmanlı Devleti hem gücünü arttırmak hem de topraklarını genişletmek amacıyla gaza anlayışını da rehber edinerek Bizans İmparatorluğuna savaş açmıştır.

390
1002
208
32
12
3
6
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.