Osmanlı Devleti, halkı kendi idaresine ısındırmak için neler yapmıştır

Osmanlı Devleti, halkı kendi idaresine ısındırmak için neler yapmıştır
Osmanlı Devleti, halkı kendi idaresine ısındırmak için neler yapmıştır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Osmanlı Devleti, adaletle hükmeden hoşgörü temelli bir devlet olmuştur. Adaleti her şeyin üzerinde tutmuşlardır. Osmanlı Devleti, halkı kendi idaresine ısındırmak için birçok şey de yapmıştır. Fethettiği yerlerde iskan politikaları takip ederek adaletle hükmetmeye çalışmıştır. Adalet devletin temeli olmuştur.

Osmanlı Devleti, halkı kendi idaresine ısındırmak için vergi muafiyeti sağlamıştır. Vergi muafiyetinin olması halkı bir nebze rahatlatmış ve üretimin de verimli olmasını sağlamıştır. Osmanlı Devleti’nde her kesimin kendi haklarını kendi inanç sistemleri üzerinden savunması da devletin en önemli özelliklerinden biri olarak halkı devlete karşı ısıtan unsurlar arasında yer almıştır.

Onlara dinî serbestlik tanınması ve vergi muafiyeti sağlanması gibi ısındırıcı bir politika izlemiştir.

506
75
131
51
45
57
464
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.