Osmanlı Devleti’nin Trablusgarp’ı gerektiği gibi savunamamasının nedeni

Osmanlı Devleti’nin Trablusgarp’ı gerektiği gibi savunamamasının nedeni
Osmanlı Devleti’nin Trablusgarp’ı gerektiği gibi savunamamasının nedeni neler olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Mısır valisi Kavalalı Mehmet Ali Paşa Osmanlı İmparatorluğuna isyan ederek Kendi Özerkliğini elde etmişti. Bir süre sonra İngilizler tarafından işgal edilmiştir.

Trablusgarp İtalyanlar tarafından işgal girişimi başlatınca Osmanlı İmparatorluğu Trablusgarp'a asker ve yardım gönderemedi çünkü Mısır İngilizler tarafından işgal altına alınmıştır. İngilizler İtalyanlarla beraber hareket ediyordu.

Trablusgarp ile  kara bağlantısı kesilen Osmanlı İmparatorluğunun geriye kalan tek ulaşım yolu Gemiler kalıyordu.

Osmanlı donanması Haliçte demirli bir şekilde duruyordu. 2. Abdülhamit tarafından isyan etmesini önlemek amacıyla haliçte demirletilerek çürümeye terk edilmişti.

Karadan asker gönderemeyen Osmanlı İmparatorluğu bazı subayların kişisel gayretleri ile yerel halkla birlikte savunma yapmış ve Balkan Savaşının çıkması üzerine terk etmek zorunda kalmıştır.

İtalya İngiltere Fransa ve Rusya’nın onayını aldıktan sonra Osmanlı Devleti’ne bir nota göndererek bölgeyi boşaltmasını istedi bu isteği reddedilince Osmanlı Devleti’ne savaş ilan etti. Osmanlı Devleti bölgeye denizden ve karadan asker gönderemedi. Donanma Haliç’te demirlenmiş de ve karayoluyla askerde gönderilemiyordu çünkü Mısır İngiliz işgali altındaydı. Böylece Osmanlı Devleti’nin genç Vatansever subayları Mısır ve Tunus üzerinden kıyafetlerini ve kimliklerini değiştirerek Trablusgarp’a geçti. Amaç ise yerli halkı örgütlenmekti.

3
6
12
7
12
7
28
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.