Osmanlı Devleti’nin ünlü sanatçılarından Levni sanat dallarından hangisiyle yaptığı çalışmalarla tanınmıştır

Osmanlı Devleti’nin ünlü sanatçılarından Levni sanat dallarından hangisiyle yaptığı çalışmalarla tanınmıştır
Osmanlı Devleti’nin ünlü sanatçılarından Levni sanat dallarından hangisiyle yaptığı çalışmalarla tanınmıştır konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Osmanlı Devleti’nin ünlü sanatçılarından Levni sanat dallarından hangisiyle yaptığı çalışmalarla tanınmıştır

Cevap : Minyatür
Levni (17. yüzyıl sonları, Edirne- 1732, İstanbul), asıl adı Abdülcelil Çelebi, Osmanlı minyatür sanatçısı, halk şairi. Lale Devri'nin yaşamış sanatçı, Osmanlı minyatür sanatının son büyük temsilcisidir.
Levni asıl adı Abdülcelil Çelebi, Osmanlı minyatür sanatçısı, halk şairi. Lale Devri'nin yaşamış sanatçı, Osmanlı minyatür sanatının son büyük temsilcisidir. 17. yüzyılda duraklamış olan Osmanlı minyatür sanatına renk, perspektif, betimleme anlayışı ve natüralist öğeleriyle yenilikler getirmiştir.

11
1
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.