Osmanlı Dönemi’nde yaşayan bir tüccar olsaydınız hangi ulaşım araçlarını tercih ederdiniz

Osmanlı Dönemi’nde yaşayan bir tüccar olsaydınız hangi ulaşım araçlarını tercih ederdiniz
Osmanlı Dönemi’nde yaşayan bir tüccar olsaydınız hangi ulaşım araçlarınıtercih ederdiniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Osmanlı döneminde ticaretin gelişmesi için çeşitli yatırımlar yapılmıştır. Bu yatırımlar daha çok ulaşım alanında yapılmış ve nakliye alanında gelişmelerin sağlanması için yeni araçlar oluşturulmaya başlanmıştır. Osmanlı döneminde yaşayan tüccarlar bu anlamda bir piyasanın oluşmasını da sağlamıştır.

Osmanlı döneminde yaşayan bir tüccar olsaydık biz de birçok tüccar gibi gemi ya da demir yolu ile ulaşımı seçer, mallarımızın güvenliği ve çabuk teslimat için plan yapardık.

Osmanlı Döneminde yaşayan bir tüccar olsam, tren ve gemi gibi ulaşım araçlarını tercih ederdim. Denizi bulunan yerlere gemiyle, bulunmayan yerlere ise trenler yolculuk yapar ve bu şekilde ticari faaliyetlerimi sürdürürdüm.

Kaynak:Eğitim Sistem

92
9
53
0
1
9
6
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.