Osmanlı tarihinde hangisi daha önce olmuştur

Osmanlı tarihinde hangisi daha önce olmuştur
Osmanlı tarihinde hangisi daha önce olmuştur sorusunun cevabını vereceğiz. Osmanlı tarihinde Edirne, Selanik, Bursa ve İstanbul'dan hangisi önce fethedilmiştir....

Soru : Osmanlı tarihinde hangisi daha önce olmuştur 

A- Edirne'nin fethi
B- Selanik'in Fethi
C- Bursa'nın fethi
D- İstanbul'un fethi

Doğru Cevap: Bursa'nın fethi

Osmanlı Devleti tarafından  1314 yılında başlayan Bursa kuşatması, 10 seneden fazla  sürdü. 1324′ de hastalanan  Osman Bey, kumandayı oğlu Orhan Bey‘e devretti. Osman Gazi, oğlu Bursa’ yı fethettiği sırada vefat etti (1326).
Orhan Bey, Müdanya limanını ve Orhaneli’ni fethederek Bursa’nın Bizans ile bağlantısını kesti. Aralıklarla on yıl süren kuşatma sonunda Bursa teslim oldu.  İpek üretiminin merkezi olan Bursa, Osmanlı Devleti’nın başkenti yapıldı. Osmanlıların bu dönemde Sakarya havzası ve Marmara Bölgesinde yaptığı fetihlerdeki amacı, batı yönünde ilerleyip Rumeli’ye geçmekti.

Kaynak:Eğitim Sistem

2
1
1
0
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.