Osmanlı’da şehir halkının bir araya gelmesine vesile olan etkinlikler nelerdir

Osmanlı’da şehir halkının bir araya gelmesine vesile olan etkinlikler nelerdir
Osmanlı’da şehir halkının bir araya gelmesine vesile olan etkinlikler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Düzenlenen etkinlikler, toplumun sosyo-kültürel hayatında önemli olayları ve günleri kutlamak ve anmak için hazırlıkların yapıldığı ve kutlandığı toplantılardır. Bu etkinlikler; siyasi, sanat ve kültür açısından oldukça önemlidir. Aynı zamanda bu etkinlikler devletlerin sosyal ve kültürel yapılarını ortaya koymaktadır. Bu etkinlikler devletlerin siyasi, sosyal ve ekonomik yapıları ile kudretleri doğrultusunda düzenlenmektedir. Tüm devletlerde olduğu gibi Osmanlı Devleti’nde hem içerik hem şekilde bakımdan önemli olan etkinlikler düzenlenmektedir. Bunlar:

  • Cülus Töreni: Osmanlı’da tahta yeni çıkacak olan şehzadenin, padişah olacağının ilan edildiği törenlerdir. Osmanlı döneminde bu tören oldukça önemlidir. Tüm prosedür tam olarak yerine getirilerek yapılan bu törende sıralama cülus töreni, kılıç alayı ve türbe ziyaretleridir. Cülus bahşişi askerlere tek bir seferde, ya da maaşlarını arttırmak sureti ile verilen paradır
  • Cenaze Töreni: Ölen padişahı son yolculuğuna uğurlamak için halkın toplanmasıdır. Bu tören, halkın kendi içinde de düzenlenmektedir. Cenaze töreni Müslüman ülkelerde uygulanan bir törendir.
  • Kılış Kuşanma Töreni: Osmanlı padişahlarının tahta çıkmalarının ardından birkaç gün içinde yapılan törendir.
  • Sefere Çıkış Merasimi: Padişahların sefere çıkarken ve seferden döndüklerinde düzenlenen görkemli merasimlerdir.
  • Bayram Töreni: Osmanlı Devleti’nde dini bayramlar, dini önemin yanında Osmanlı hanedanının ihtişamının ortaya çıktığı törenlerdir. Osmanlı Devleti’nde cülus töreninden sonra en önemli merasim Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı’dır.
  • Sünnet Törenleri: Özellikler durumu iyi olan ailelerin düzenlediği ihtişamlı törenlerdir. Bu tören saray hanedanında gösterişli bir şekilde düzenlenmektedir.

5
6
4
3
5
5
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.