Osmanlılar hangi denize Venedik Körfezi derlerdi

Osmanlılar hangi denize Venedik Körfezi derlerdi
Osmanlılar hangi denize Venedik Körfezi derlerdi sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Osmanlılar hangi denize Venedik Körfezi derlerdi 

A- Adriyatik Denizi

B- Tiren Denizi

C- Ege Denizi

D- Sicilya Denizi

Doğru Cevap: Adriyatik Denizi

Adriyatik Denizi, Akdeniz'in İtalya Yarımadası ve Balkan Yarımadası arasında kalmış koludur. Akdeniz'e Otranto Boğazı ve İyonya Denizi vasıtasıyla bağlanır. Çevresinde İtalya, Arnavutluk, Hırvatistan, Bosna-Hersek, Slovenya ve Karadağ bulunmaktadır. Otranto Boğazı'nın sınırlarının kabulüne göre bazen Yunanistan da bu ülkelere dahil edilir.
Venedik Körfezi (İtalyanca; Golfo di Venezia, Slovence; Benátsky záliv), Adriyatik Denizi'nin kuzey kesimini oluşturan girinti. Po Deltasından (İtalya) İstria Yarımadası (Hırvatistan) kıyılarına kadar 95 km bıyunca uzanır. Po, Adige, Piave ve Tagliamento ırmaklarının sularını alır. Ortaçağ'da Venedik kentinin dönemsel bir bir deniz gücü olarak yükselişiyle, Adriyatik denizyollarıda özel bir önem kazandı. Günümüzde körfezin Venedik dışındaki önemli limanları arasında Trieste ile Hırvatistan'daki Pula ve Rovinj sayılabilir.

Kaynak:Eğitim Sistem

1
1
1
1
3
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.