Osmanlılar tarafından kızıl elma olarak anılan şehirler hangileridir

Osmanlılar tarafından kızıl elma olarak anılan şehirler hangileridir
Osmanlılar tarafından kızıl elma olarak anılan şehirler hangileridir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Osmanlılar tarafından kızıl elma olarak anılan şehirler hangileridir 

A-  Atina - Viyana

B- Venedik - Zigetvar

C- Roma - Viyana

D- Zigetvar - Roma

Doğru Cevap: Roma - Viyana

Kızıl Elma ülküsü nedir?

Kızıl Elma efsanesi İstanbul'un fethinden sonra yeniçeriler arasında yaygınlaşmıştır. Osmanlı'nın Avrupa´nın fethetmeyi istediği önemli şehirler, “Kızıl Elma” da anılmıştır. Muhtelif kaynaklarda, Fatih Sultan Mehmet devrinden başlayarak III. Selim dönemine kadar Türk askerlerinin " Padişahım, biz sizin uğrunuzda ki Kafdağı'nın ötesine, Kızılelma'ya dek varırız " sözlerini denklem ettiğimiz ifade. 1521'de Belgrad'ın tutulma , 1526 yılındaki Mohaç Savaşı ve 1529'daki I. Viyana Kuşatması 'na süt Osmanlı eserlerinde hep Kanuni Sultan Süleyman ' ' Kızıl Elma'yı eline almıyor'konuşmamış. Gelibolulu Mustafa Âlî 'nin Kühnü'l-Ahbarın eserinin bir yerinde Kızıl Elma Portekiz ile beraber kullanılmış; bir tane de “ Frenklerin ülkesinin en ücra köşesinde büyük bir kilise ” ile oynanmıştır. Edebiyat tarihçisi Orhan Saik Gökyay , söz konusu kilisenin bazılarına Göre Roma 'daki Aziz Pierre Kilisesi oldugunu ifade Etmiştir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.