Osmanlılar zamanında terzilik yapan bir esnaf olsaydınız çırağınıza hangi tavsiyelerde bulunurdunuz

Osmanlılar zamanında terzilik yapan bir esnaf olsaydınız çırağınıza hangi tavsiyelerde bulunurdunuz
Osmanlılar zamanında terzilik yapan bir esnaf olsaydınız çırağınıza hangi tavsiyelerde bulunurdunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Osmanlı döneminde en önemli mesleklerden biri de terzilik olmuştur. Terziler, insanların vücut ölçülerine göre uygun kıyafetleri belli kalıplar çıkararak kupon kumaşları kesip yapmaktadır. Günümüzde de devam etmekte olan terzilik hizmetleri endüstriyel üretim nedeniyle azalmaktadır.

Osmanlılar zamanında terzilik yapan bir esnaf olsaydık çırağımıza, aman bu işi unutma, insanlara iyi davran, sadece para kazanmak için çalışma, mesleğinin kıymetini bilir, kendini geliştirmeye bak, müşteri memnuniyetine önem ver, sözünü tut ve yalan konuşma gibi nasihatler ederdik. Günümüzde bu nasihatlere çok ihtiyacımız bulunmaktadır Bizi bu nasihatler kurtaracak ve mutlu edecektir.

Kaynak:Eğitim Sistem

334
240
138
150
138
240
334
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.