Osmanlılarda şehzadelerin eğitiminden sorumlu olan görevlilere verilen ad hangisidir

Osmanlılarda şehzadelerin eğitiminden sorumlu olan görevlilere verilen ad hangisidir
Osmanlılarda şehzadelerin eğitiminden sorumlu olan görevlilere verilen ad hangisidir sorusunun cevabını vereceğiz.

ATV’nin vazgeçilmez yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster? 29 Temmuz 2022 Cum yeni bölümü ile ekranlarda izleyicileri ile buluştu. Kenan İmirzalıoğlu’nun sunumu ile yayınlanan yarışmada yarışmacıya sorulan sorunun cevabı merak konusu oluyor.

Soru : Osmanlılarda şehzadelerin eğitiminden sorumlu olan görevlilere verilen ad hangisidir

A- Cebeci
B- Lala
C- Yeniçeri
D- Bezirgenbaşı

Doğru Cevap: Lala

Osmanlı padişahlarının çocukları olan şehzadelere de devlet sistemi ve diğer konularda eğitim veren lalaların, Osmanlı devlet teşkilatı içinde önemi büyüktür. Osmanlı şehzadeleri bir sancağa gittiklerinde yanlarında bulunan lala bölgenin idaresinden ve şehzâdenin eğitiminden sorumlu olurdu.

Lalalık sistemi, Eski Yunan ve Roma’da da görülmüştü. Okulların çok az olduğu Roma’da, asilzadeler çocuklarının eğitimi için lalalar görevlendirmiştir.

Lalanın sözlük anlamı ise, "çocuğun bakım, eğitim ve öğretimiyle görevli kimse" olarak tanımlanabilir. Ayrıca padişahlar zaman zaman vezirlerine seslenirken de bu şekilde hitap ederdi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.