Ösym DGS 2012 Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak

Ösym DGS 2012 Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak
2012 DGS Yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? 2012 DGS Yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanıyor?2012 DGS Yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanır?2012 DGS

2012 DGS TERCİH YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIYOR?

Yerleştirme sonuçları ÖSYM"nin ınternet sayfasında yayımlanacak, adaylara belge gönderilmeyecektir.

 ÖSYM"nin İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayları gösteren fotoğraflı yerleştirme sonuçları, adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ÖSYM tarafından elektronik ortamda gönderilecektir.

2012-DGS sonuçlarına göre bir yükseköğretim lisans programına yerleştirilen adayların kayıt hakları yalnız 2012-2013 öğretim yılı için geçerlidir.

Bir yükseköğretim programına yerleşenler kayıt işlemleri için ilgili üniversiteye başvuracaklardır. Bir öğrencinin, aynı öğretim yılında, birden fazla yükseköğretim kurumunda (açık öğretim programları hariç) kayıtlı öğrenci olarak öğrenimini sürdürmesi mümkün değildir.

ÖSYM"nin gerek yükseköğretim kurumlarındaki kayıt işlemleri gerekse yükseköğretim kurumları arasındaki yatay geçiş işlemleri ile hiçbir ilişkisi yoktur. Bu konudaki bütün başvuruların doğrudan ilgili yükseköğretim kurumlarına yapılması  gerekmektedir.

PEKİ YERLEŞTİRME İŞLEMİ NASIL OLACAK?

Yerleştirme işlemi, adayların 2012-DGS puanları, tercihleri ve yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayarla yapılacaktır.

Programlara yerleştirme işleminde puan en önemli rolü oynamaktadır. Örneğin T programını, aday A birinci tercihinde, aday B dördüncü tercihinde göstermiş olsun. Aday B"nin puanı aday A"dan yüksekse ve aday B ilk üç tercihine puanı yetmediği için yerleştirilmemiş ise T programına puanı daha yüksek olduğu için aday B yerleşecektir.

Aynı programı tercih etmiş olan adayların 2012-DGS puanlarının eşit olması durumunda, daha büyük ağırlıkla katılan standart puanı yüksek olana (eşit ağırlıklı 2012-DGS puanında sayısal standart puanı yüksek olan), eşitlik yine sürdüğü takdirde ÖBP yüksek olana öncelik verilecektir.

Eşitlik yine sürdüğü takdirde söz konusu programı daha üst tercihinde gösterene, eşitlik yine de sürdüğü takdirde doğum tarihi günümüze daha yakın (yaşı küçük) olana öncelik verilecektir.

ÖSYM 2011 DGS Tercihlerini 22-26 Ağustos 2011 tarihleri arasında almıştı.

Daha sonra bu süreyi 5 Eylül 2011 tarihine kadar uzatmıştı.ÖSYM 2011 DGS Yerleştirme sonuçlarını 8 Eylül 2011 tarihinde açıklamıştı.2011-DGS Ek Yerleştirme tercihleri 10-13 Ekim 2011 tarihleri arasında almış 17 Ekim 2011 de de Ek Yerleştirme sonuçlarını açıklamıştı.

2012 DGS Tercih İşlemleri 29 Ağustos-4 Eylül 2012 tarihleri arasında alınacak.Tahminlerimize göre 2012 DGS Yerleştirme Sonuçlarının 7-10 Eylül 2012 tarihinde açıklanması beklenecek.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.