Oynayacak adam, kağnı gıcırtısında da oynar atasözünün anlamı

Oynayacak adam, kağnı gıcırtısında da oynar atasözünün anlamı
Bu yazımızda sizlere oynayacak adam, kağnı gıcırtısında da oynar. atasözünün anlamı, atasözleri Sözlüğü ve Açıklamalı Anlamları hakkında bilgiler vereceğiz.

Oynayacak adam, kağnı gıcırtısında da oynar atasözünün anlamı:

İçinde bir olaya meyili veya niyeti olan insan onun için zaman yada durum beklemez. Onu hemen yapar. Amacı zarar vermek ise her kötü durumu değerlendirir, iyi ise her olaydan pay çıkararak doğruyu aramaya devam eder.

Bazı kişiler eğlenceye daha düşkündür. O kadar ki eğlence için pek çok fedakârlıkta bulunabilir, olmayacak işleri oldururlar, her fırsatı kullanıp eğlenmeye çalışırlar.
Bir işi yapmaya niyetli olan kişi de her engele rağmen işi gerçekleştirmeye çalışır.


Atasözü Nedir?

Atalarımızın uzun denemelere dayanan yargılarını, tecrübelerini, bilgece düşünce ya da öğüt olarak ifade eden ve kalıplaşmış biçimleri bulunan kamuca benimsenmiş özlü sözlerdir.

Daha fazla atasözü için tıklayınız.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.