Özel okul açılışları üç yıl dondurulsun

Özel okul açılışları üç yıl dondurulsun
Türkiye Özel Okullar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Dal, bu yıl özel okulların toplam kontenjanlarının yüzde 60'ının boş kaldığını belirterek,

Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) özel okul açılışlarının üç yıl dondurulması ve kota getirilmesi talebini ileteceklerini bildirdi. 

Türkiye Özel Okullar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Dal, "Özel okul yatırımları milli servettir. Yok olmamaları için özel okul açılışlarının en az üç sene dondurulması, hiçbir yeni ruhsat verilmemesi lazım" dedi.   

Dal, MEB'in özel okulların açılış şartlarının yeniden düzenlenmesini içeren mevzuat çalışmaları ve bu konuda 5 derneğin içerisinde yer aldığı Özel Öğretim Kurumları Platformu'nun önerilerine ilişkin açıklamalarda bulundu.  

Türkiye'de son 4 yılda özel öğretim kurumu sayısının 2 kat arttığına işaret eden Dal, "Okullaşma anlamında bu güzel bir şey ama aynı oranda öğrencinin artması da beklenirdi. 4 yıl önce 600 küsur bin öğrenci, 6 bin küsur okulumuz vardı. 4 yıl içerisinde okul sayısı 12 bin 500'e, öğrenci sayısı 1 milyon 440 bine çıktı ama boş kontenjanlar daha fazla arttı. Özel okulların 3 milyon 800 bin kontenjanı var ama yüzde 60'ı boş kaldı." ifadelerini kullandı.

“3 yıl yeni özel okul ruhsatı verimesin"

Dal, “Özel okul yatırımları milli servettir. Yok olmamaları için özel okul açılışlarının en az üç sene dondurulması, hiçbir yeni ruhsat verilmemesi lazım. Bu uygulama kimsenin önünü kapatacak bir durum değil. Sağlık sektöründe yatırım yapmak isteyen, yatırıma devam etmeyecek bir hastanenin ruhsatını devralıyor. Bizim sektörde de okulunu devretmek isteyen yüzlerce arkadaşımız var. Ciddi finansla eğitim sektörüne girmek isteyen herkes devralabileceği bir ruhsat bulabilir" diye konuştu. 

Kaynak:T24

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.