Özel okul teşviğinde değerlendirme kriteri nedir

Özel okul teşviğinde değerlendirme kriteri nedir
Özel okul teşviğinde başvurular 6 kritere göre değerlendirilecek, 3. kriter olan "Ailenin aylık geliri toplamı" kriterinden sadece aylık gelir anlaşılmayacaktır. Maaşa ilave olarak, gayrimenkul, telif, huzur hakkı gibi ücretler de aylık gelire dahil...

DESTEKTEN YARARLANMAK İSTEYEN ÖĞRENCİ VELİLERİNİN/ VASİLERİNİN YAPACAKLARI İŞLEMLER

a) Veliler/vasiler, öğrencinin kayıtlı bulunduğu resmi/özel okul müdürlüklerinde, eOkuldaki Özel Kurumlar Eğitim ve Öğretim Desteği Menüsü üzerinden başvurularını yapacaktır.

b) Veliler/vasiler, Yönetmelik eki Eğitim ve Öğretim Desteği Verilebilecek Öğrencilerin Tespit Formu’nda (Ek-12) yer alan bilgilerin doğruluğundan sorumlu olacaktır. Yanlış bilgi ve belge sunanların başvuruları ve eğitim ve öğretim desteği hakları geçersiz sayılacak olup haklarında yasal işlem yapılacaktır.

c) Veliler/vasiler, uluslararası federasyonlarca yapılmış olan ve öğrencinin katılmış olduğu olimpiyatlar ve resmi makamlarca ulusal ve il düzeyinde yapılan yarışmalarda alınan derecelere (birinci, ikinci, üçüncü) ait belgelerin aslını ibraz ederek bir örneğini başvuru esnasında okul müdürlüğüne teslim edecektir.

ç) Veliler/vasiler, eğitim ve öğretim desteği alacak öğrencinin birlikte yaşadığı aile bireylerine ait (anne ve baba veya veli/vasi) 2017 yılı Mayıs-Haziran-Temmuz aylarından herhangi birinin toplam gelir durumunu gösteren vergi dairesi, muhasebe birimleri veya ilgili kişi, kurum ve kuruluşlardan alınacak belge ve bu e-Kılavuz ekinde yer alan Gelir Beyan Taahhütnamesini başvuru esnasında okul müdürlüğüne teslim edecektir. Belirtilen aylara ait bordrosu alınamayan kişiler için 2017 yılına ait son alınan bordroya göre işlem yapılacaktır. Herhangi bir gelir beyan etmeyen anne, baba veya veli/vasi ise; Mal Müdürlükleri, Sosyal Güvenlik Kurumlarından 2017 yılında gelir getirici herhangi bir işi olmadığına dair resmi belgeyi alarak okul müdürlüğüne teslim edecektir.

d) Veliler/vasiler, üniversitede öğrenim gören diğer kardeşlerin öğrenim durumunu veya üniversitede okumaya hak kazandığını gösteren belgeleri ile e-Okul sistemi dışındaki kardeş öğrencilerin öğrenim belgelerini başvuru esnasında okul müdürlüklerine teslim edecektir.
e) Eğitim ve öğretim desteği tercihi yapmaya hak kazanan öğrencilerin velileri/vasileri Başvuru ve Yerleştirme Takviminde belirtilen tarihlerde e-Okul üzerinden en fazla 15 okul tercihi yapabilecektir

2017-2018 ÖĞRETİM YILI EĞİTİM VE ÖĞRETİM DESTEĞİ BAŞVURU VE

YERLEŞTİRME TAKVİMİ

10 Ağustos 2017 - 06 Eylül 2017 Destekten Yararlanmak İsteyen Özel Okulların
MEBBİS Üzerinden Başvuruları
10 Ağustos 2017 - 06 Eylül 2017 Destekten Yararlanmak İsteyen Öğrencilerin e-Okul
Üzerinden Başvuruları
07 Eylül 2017 Tercih İşlemi Yapabilecek Öğrencilerin İlanı
07 -14 Eylül 2017 Öğrencilerin Tercih İşlemleri
15 Eylül 2017 Yerleştirme Sonuçlarının İlanı
15-22 Eylül 2017 Nakil ve Kesin Kayıt İşlemleri
25 Eylül 2017 Ek Yerleştirme Sonuçlarının İlanı
25-29 Eylül 2017 Ek Yerleştirme Kayıt İşlemleri
2017-2018 Öğretim Yılı Eğitim ve Öğretim Desteği Başvunı ve Yerleştirme e-Kılavuzu için TIKLAYINIZ.

GELİR BEYAN TAAHHÜTNAMESİ

……………………………………………………………… okulunda kayıtlı bulunan öğrenci…………………………… velisi/vasisiyim.
Başvuru işlemlerinde öğrenci değerlendirme kriterlerinde değerlendirilmek üzere ailemizin (anne, baba veya veli/vasi) gelirleri aşağıda yer almaktadır.
1. Bordroya dayalı aylık gelir: ……………………… TL.’dir.
2. Gayri menkul aylık kira geliri: ……………………TL.’dir.
3. Diğer gelirlerin toplamı (aylık olarak belirlenecektir.) : …………………TL.’dir
Yukarıda beyan ettiğim gelirlerim dışında herhangi bir gelirim bulunmamaktadır.
Yukarıda beyan ettiğim gelirlerim dışında beyan etmediğim herhangi bir gelirin tespiti halinde, 5580 sayılı Kanunun EK 1’inci maddesi hükümleri ile diğer genel hükümler doğrultusunda hakkımda yasal işlem yapılacağını bildiğimi beyan ederim.
Öğrenci Velisinin /Vasisinin
Adı Soyadı :
İmzası :

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.