Özel'de Kıyafet İçin Veli İzni Alınacak

Özel'de Kıyafet İçin Veli İzni Alınacak
Özel okulların, öğretim yılı sonunda, sonraki öğretim yılı için okul öğrenci kıyafetini belirlemek amacıyla velilerden muvafakat belgesi almaları gerektiği bildirildi.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), özel okullarda öğrenci kıyafetinin nasıl belirleneceğine ilişkin il milli eğitim müdürlüklerine yazı gönderdi.
 
MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü'nün Müsteşar Emin Zararsız imzalı yazısında, Bakanlığa bağlı tüm resmi ve özel okullarda öğrenim gören öğrencilerin kılık ve kıyafetlerini düzenleyen yönetmeliğin 27 Kasım'da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiği hatırlatıldı.
 
Yazıda, son günlerde özel okullara ilişkin bazı sivil toplum örgütlerinin yöneticileri tarafından, özel okullarda Yönetmelik hükümlerine aykırı olarak tek tip forma uygulamasına devam edileceği yönünde kamuoyuna yanlış bilgiler verildiğine dikkat çekildi.
 
İllerdeki özel okullarda, öğrenci kılık ve kıyafetlerinde ilgili yönetmelik hükümlerinden farklı uygulamalara gidilmemesi için açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu ifade edilen yazıda şunlar kaydedildi:
 
''Özel okullar, her öğretim yılının sonunda, bir sonraki öğretim yılı için okul öğrenci kıyafetini belirlemek amacıyla öğrenci velilerinden imza muvafakat belgesi alacaklardır.
 
Muvafakat belgelerinin yukarıdaki Yönetmelik hükmü doğrultusunda değerlendirilmesi sonucunda, okul kıyafeti uygulamasına yeter sayıda talep bulunması halinde, belirlenen okul kıyafetine ilişkin karar ve karara esas belgeleri ile birlikte bağlı bulundukları il milli eğitim müdürlüklerine bildirmeleri gerekmektedir.''

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.