Padişah yasağı üç gün sürer. atasözünün anlamı nedir

Padişah yasağı üç gün sürer. atasözünün anlamı nedir
Bu yazımızda sizlere Padişah yasağı üç gün sürer. anlamı nedir , Padişah yasağı üç gün sürer. ne demektir açıklaması hakkında bilgiler vereceğiz.

Padişah yasağı üç gün sürer., Padişah yasağı üç gün sürer. atasözünün anlamı, Padişah yasağı üç gün sürer. anlamı şu şekilde :

Padişahlık idaresi, bir kişinin sözünün geçtiği bir yöntemdir, keyfidir. Bugün çıkarılan yasaklar, yarın bir neden ile ortadan kaldırılırlar. Bunun içindir ki emirlerinin devamlı olacağını düşünmemek lazımdır.

Yatan kurttan, yeler tilki yeğdir ne demek?Atalarımızın uzun denemelere dayanan yargılarını, tecrübelerini, bilgece düşünce ya da öğüt olarak ifade eden ve kalıplaşmış biçimleri bulunan kamuca benimsenmiş özlü sözlerdir.

Daha fazla atasözü için tıklayınız.


Atasözü Nedir?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EgitimSistem.Com Özel Haber

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.