Peygamber Efendimiz açıktan davete başladığında Mekkelilerin tepkisi

Peygamber Efendimiz açıktan davete başladığında Mekkelilerin tepkisi
Peygamber Efendimiz açıktan davete başladığında Mekkelilerin tepkisi ne olmuştur, bilgi veriniz.

Efendimiz İslam davetini başlangıçta gizli olarak yapmıştır. Çünkü asırlardır, kendi elleriyle taştan, tahtadan, madenden vb. maddelerden yaptıkları putlara tapan Mekkelilerin bu duruma tepki göstereceğini biliyordu. Ayrıca Peygamberimiz, inatçı, mutaassıp, cahil, bedevi olan kavimlerin anlamalarına zaman tanımak, ani muhalefet ve tepkilerini çekmemek ve zayıf insanların zarar görmesini engellemek için bu tebliğlerini gizli olarak yapmışlardır.

Hz. Muhammed'e (s.a.v.) risalet görevi gelmesi öncesinde Arap yarımadasında Cahiliye dönemi devam etmekteydi. Bu dönemde toplumdaki davranışlara Hz. Muhammed üzülmekte sık sık Nur Dağında bulunan Hira mağarasına giderek dua etmekte, yalnız kalmaktaydı.

Bir gün Hz. Muhammed (s.a.v.) yine Hira mağarasında dua ederken vahiy meleği Cebrail (a.s) kendisine göründü ve Alak suresinin ilk 5 ayetini ona vahyetti. Bu ve beraberindeki süreç ile Hz. Muhammed'in risalet görevi başlamıştır. Hz. Muhammed (s.a.v.) İslam dinine ilk olarak eşi ve etrafındaki kimseleri davet ile başlamıştır. Bu döneme İslam'a gizli davet dönemi adı verilmektedir.

İslam'a açık davete başlandığında Mekkeliler buna hemen karşı çıkmadılar. Buna karşın Hz. Muhammed putlara tapılmasının yanlış olduğunu, yalnız Allah'a kulluk edilmesi gerektiğini söylediğinde bunlara karşı çıkmışlardır.

2126
806
1460
227
193
239
523
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum