Peygamber kelimesinin anlamı nedir

Peygamber kelimesinin anlamı nedir
Peygamber kelimesinin anlamını nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Peygamber kelimesi, Farsça kökenli olup “haberci”, yani “Allah’tan haber getiren demektir. Dilimizde bu kelimeyi “elçi” sözü karşılamaktadır. Peygamberler Allah’tan insanlara haber getiren elçilerdir. Allah çok merhametli olduğundan, insanlar bu dünyada da öteki dünyada da rahat etsinler, mutlu olsunlar diye neler yapmaları gerektiğini insanlara bildirmiş ve bunun için de insanların arasından kendisine elçiler yani peygamberler seçmiştir.

Peygamber Allah ile kulları arasındaki elçidir. Yani Peygamber, bir dinde Allah’ın buyruklarını ve mesajlarını insanlara ulaştırandır. Peygamber, Farsça kökenli bir kelimedir.

Peygamber diğer insan­lardan farklı kılan şey, günahtan kaçınmaları, insanlara karşı güvenilir olması, doğru sözlü ve anlayışlı olmak ve Allah’ın buyruklarını ve mesajları iletmektir. İlk Peygamberimiz Hz. Adem (a.s.) son Peygamberimiz Hz. Muhammet (s.a.v.) dir. Peygamberlerin tek bir amacı insanlara iyi yoldan şaşmamalarını, rabbine ibadet etmelerini ve rabbini bilmelerini öğretmektir.

607
202
1232
218
170
171
1270
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum