Peygamberimiz, başlangıçta İslam davetini neden açıktan değil de gizli yapmıştır

Peygamberimiz, başlangıçta İslam davetini neden açıktan değil de gizli yapmıştır
Peygamberimiz (s.a.v.), başlangıçta İslam davetini neden açıktan değil de gizli yapmıştır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Peygamberimiz, kırk yaşındayken peygamber olmuştur. Vahiy gelmeye başladığında ilk inananlar aile olmuştur. Hazreti Hatice r.a., Hazreti Ali r.a. ve Hazreti Ebubekir r.a. ilk Müslümanlar arasında yer almıştır. İslam daveti ilk başlarda gizli olarak yapılmaya devam etmiştir. Allah açıktan davet emrini verene kadar bu böyle sürmüştür.

Mekkeli müşrikler, cahil bir toplumu oluşturuyordu, iman eden Müslümanları öldürme tehlikeleri vardı. Nitekim açıktan davet döneminde birçok eziyet ve zulümler devam etmiş İslam ilk şehitlerini vermiştir. Bu nedenle Müslümanlar olarak Peygamberimiz önderliğinde ilk başta gizli kalınması vahiylerle kararlaştırılmıştır.

8667
2647
3562
1207
1209
1832
5622
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
5 Yorum