Peygamberimiz kaç yaşında nerede vefat etti

Peygamberimiz kaç yaşında nerede vefat etti
Peygamberimizin (s.a.v.) kaç yaşında, nerede ve hangi tarihte vefat ettiği konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) 8 Haziran 632 tarihinde Suudi Arabistan’ın ilçesi Medine’de vefat etmiştir. 63 yaşında vefat etmiştir.

Peygamber efendimiz son hac görevini yerine getirip Medineye döndükten sonra rahatsızlanarak Miladi 8 Haziran 632 Hicretin 11. Senesi Rebiülevvel ayının 12 si günlerden Pazartesi Medinede vefat etmiştir.

Peygamber Efendimizin yaşını miladi takvime göre hesaplamak suretiyle 61 yaş sonucu çıkarmaktadırlar. Bu yaşta, 61 yaşı da bir açıdan doğrudur. Bilindiği üzere Miladi takvim ile Hicri takvimin arasında her yıl 10 gün fark olması nedeniyle 63 senede 2 yıl olarak fark etmektedir. Bu nedenle Miladi takvime göre Peygamber Efendimizin 61 yaşında hakkın rahmetine kavuştuğu sonucu çıkmaktadır. Ancak İslam dininde önemli olan ve geçerli olan Hicri takvimdir ve bu nedenle Peygamber Efendimiz 63 yaşında hakkın rahmetine kavuşmuştur. Yüce Mevla’mız şefaatine kavuşmayı nasip eylesin.

Kaynak:Eğitim Sistem

1247
578
679
352
141
125
227
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum