Peygamberimiz Mekke’de insanlara İslam’ı anlatırken ne gibi zorluklar yaşamış olabilir

Peygamberimiz Mekke’de insanlara İslam’ı anlatırken ne gibi zorluklar yaşamış olabilir
Peygamberimiz (s.a.v.), Mekke’de insanlara İslam’ı anlatırken ne gibi zorluklar yaşamış olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Peygamberimiz (s.a.v.), Mekke’de dünyaya gelmiştir. Peygamberimize (s.a.v.)’a peygamberlik vazifesi Mekke’de verilmiştir. Mekke, Peygamberliğin başladığı ve İslam’a ilk girenlerin olduğu beldedir. Bu beldede Mekkeli müşrikler yaşamaktaydı. Onlara karşı Peygamberimiz (s.a.v.), İslam’ı tebliğ etmek için mücadele etmiştir.

Peygamberimiz (s.a.v.), Mekke’de müşriklere karşı dini tebliğ ederken birçok zorluklarla maruz kalmışlardır. Bu zorluklar, eziyetler, işkenceler, hakaretler, kovulma, ölüm tehlikesi, suikast gibi girişimler olmuştur. Peygamberimiz (s.a.v.) bunlara tahammül etse de ona tabi olanlar hayatlarını korumak ve dini yaşamak adına Habeşistan’a ve devam eden vetirede Mekke’ye gitmişlerdir. Hicret de bu nedenle yaşanmıştır.

Peygamber Efendimiz, Mekke’de İslam’ı anlatırken büyük zorluklarla karşılaşmıştır. Müşrikler O’nun hakkında çirkin ithamlarda bulunmuşlardır. Rasûlullah (s.a.v.)’i gördüklerinde, “İşte gökten kendisine haber geldiğini iddia eden…” diyerek eğlenmişlerdir. Bunun yanında Kabe’nin yanında namaz kılarken sırtına işkembe sırtına deve işkembesi koymuşlardır. Bunun yanında yollarına dikenler koymuşlar, Müslümanlara boykot uygulamışlar ve bu şekilde tebliğine engel olmaya çalışmışlar.

928
377
502
96
125
112
911
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
3 Yorum