Peygamberimize (s.a.v.) ilk inen ayetlerde hangi konulara vurgu yapılmaktadır

Peygamberimize (s.a.v.) ilk inen ayetlerde hangi konulara vurgu yapılmaktadır
Peygamberimize (s.a.v.) ilk inen ayetlerde hangi konulara vurgu yapılmaktadır, bu ayetlerin vermek istediği mesaj konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İlk indirilen ayetlerde “oku” emriyle okumanın ve bilmenin ne kadar önemli olduğu vurgulanmaktadır. “Yaratan Rabbinin adıyla oku” denerek, her işe Allah’ın adıyla başlanması ve O’ndan yardım istenmesi vurgulanmıştır.

İlk indirilen ayetler Alak Suresi ilk beş ayeti olup, Hz. Muhammed'e (sav) 610 yılı Kadir Gecesi, Hira Dağı'nda indirilmiştir. Alak Suresi ilk beş ayet meali şöyledir;

1. Yaratan Rabbinin adıyla oku!
2. O, insanı bir aşılanmış yumurtadan yarattı.
3. Oku! Rabbin, en büyük kerem sahibidir.
4. O Rab ki kalemle (yazmayı) öğretti.
5. İnsana bilmedikleri şeyi öğretti.

İlk indirilen ayetlerde "oku" emriyle okumanın ve bilmenin ne kadar önemli olduğu vurgulanmaktadır. "Yaratan Rabbinin adıyla oku" denerek, her işe Allah'ın adıyla başlanması ve O'ndan yardım istenmesi vurgulanmıştır. Ayrıca kalem ve yazının öneminden bahsedilmiş, Allah'ın kalem ile insanlara bilmediklerini öğrettiği belirtilmiştir. Kalem ve yazının bilgi ve ilim açısından önemi vurgulanmıştır.

345
45
239
144
53
121
259
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.