Peygamberimizin barış konusundaki duyarlılığı nasıldır

Peygamberimizin barış konusundaki duyarlılığı nasıldır
Peygamberimizin barış konusundaki duyarlılığı nasıldır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hz Muhammed (s.a.v.) barış kavramından yana olmuştur ve her zaman keskin tavrını korumuştur. İslam, kelime manası ile barış, teslimiyet ve huzur gibi anlamlar taşımaktadır. Buradan da anlaşılacağı üzere dinimiz barışı destekleyen bir yapıya sahiptir. İnsanları İslam’a davet eden ve dinin hükümlerini en iyi şekilde uygulayan sevgili Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) de toplumsal barış konusunda oldukça çaba harcamıştır.

İslâm’ın amacı insanların barış ve huzur içinde yaşamalarıdır. Hz. Peygamber de insanları barışa yönlendirmiş ve onlara barışı tavsiye etmiştir. Müslümanlığın temelini barış oluşturur, savaş ise sadece Müslümanlar için bir zorunluluktur. Müslümanlardan şeytanın aldatmalarına uymak yerine barış içerisinde yaşamaları istenmiştir. Ayrıca Kur’an, Müslümanları yurtlarından çıkarmayıp onlarla savaşmayanlara karşı âdil davranılmasını, barışa çağrıldıklarında ise onlara aynısı ile ya da daha güzeliyle karşılık verilmesini sulh isteyenlerle sulh yapılmasını ve geri çekilen düşmanla savaşılamayacağını bildirmiştir.

4
61
4
2
3
4
63
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum