Peygamberimizin Hz. Hatice ile evliliği

Peygamberimizin Hz. Hatice ile evliliği
Peygamberimizin (s.a.v.) Hz. Hatice (r.a.) ile evliliği hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Peygamber (a.s.), peygamber olmadan önce ilk evliliğini yapmıştır. Peygamber (a.s.), yirmi beş yaşında Hz. Hatice (r.anha) ile evlenmiştir. O dönemde Hatice validemiz kırk yaşındaydı. Peygamber (a.s.)’ı tavsiye edenler, Hz. Hatice (r.anha)’nın devreye soktuğu aracılar olmuştur.

Peygamber (a.s.), amcasıyla ticaret yapan biri olarak evlilik çağına gelmiş biriydi. Hz. Hatice (r.anha) varlıklı biri ve varlıklı bir ailenin hanımıdır. Evlenmişler ve çocukları da olmuştur. Peygamber (a.s.)’ın en uzun süren evliliği olmuştur. Peygamberlikten sonra da O’na (a.s.), ilk inananlardan biri de hanımı olmuştur. Hz. Hatice (r.anha), İslam için canını ve malını ortaya koymuştur.

Peygamber Efendimizin ilk eşi Hz. Hatice’dir. Efendimiz 25 yaşındayken o zaman 40 yaşında olan Hz. Hatice ile evlemiştir ve Hz. Hatice vefat edene kadar başka biriyle evlenmemiştir. Hz. Hatice ile olan evliliğinden altı çocuğu olmuştur. Bunlar;

  • Zeynep
  • Kasım
  • Rukiyye
  • Ümmü Gülsüm
  • Fatıma
  • Abdullah

Bu yazımızı okuyanlar aşağıdaki yazılarda okudular.

1. Hz. Muhammed’in (s.a.v.), çocuklarıyla ilişkileri konulu yazımızı okumak için tıklayınız
2. Peygamberimizin (s.a.v.) aile fertlerinin güzel davranışlarına örnekler yazımızı okumak için tıklayınız
3. Hz. Hasan (r.a.) ve Hz. Hüseyin (r.a.) hakkında bir araştırma yazımızı okumak için tıklayınız
4. Kevser suresinin anlamı yazımızı okumak için tıklayınız

3135
1378
3459
562
710
601
1044
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
4 Yorum