Peygamberimizin (s.a.v.) çocuklara olan sevgisini ve onlara verdiği değeri gösteren örnekler bulup paylaşınız

Peygamberimizin (s.a.v.) çocuklara olan sevgisini ve onlara verdiği değeri gösteren örnekler bulup paylaşınız
Peygamberimizin (s.a.v.) çocuklara olan sevgisini ve onlara verdiği değeri gösteren örnekler bulup arkadaşlarınızla paylaşınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Peygamberimizin (s.a.v.) çocuklara olan sevgisini ve onlara verdiği değeri gösteren örnekler bulup arkadaşlarınızla paylaşınız

Ödev cevabı kısaca : Gördüğü ve karşılaştığı her çocuğa selâm verir, halini hatırını sorardı. Binekli bulunduğu zaman çocukları atının terkisine alır, gidecekleri yere kadar götürürdü. Çocuklarla arkadaşça konuşur, onların yanında çocuklaşır, anlayış seviyelerine göre sohbet ederdi.

Peygamberimizin (s.a.v.) çocuklara olan sevgisini ve onlara verdiği değeri gösteren kısa örnekler:

  • Peygamberimiz (s.a.v.), torunu Hz. Hüseyin'i kucağına alıp öptü ve şöyle buyurdu: "Çocuklar, Allah'ın birer hediyesidir. Onları sevin ve onlara iyilik edin."
  • Peygamberimiz (s.a.v.), bir gün yolda yürürken bir grup çocukla karşılaştı. Çocuklar, Peygamberimiz (s.a.v.)'i görünce sevinçle ona koştular. Peygamberimiz (s.a.v.) de onları kucakladı ve onlarla oyunlar oynadı.

Bu örneklerden de anlaşılacağı gibi, Peygamberimiz (s.a.v.) çocuklara çok merhametli ve şefkatli davranırdı. Onları sever, onlara değer verir, onlarla birlikte oyunlar oynardı. Çocukların eğitimine ve terbiyesine büyük önem verirdi.

0
1
1
1
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.