Peygamberler, hangi konularda insanları uyarmışlardır

Peygamberler, hangi konularda insanları uyarmışlardır
Peygamberler, hangi konularda insanları uyarmışlardır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Peygamber insanları; putlardan ve birtakım nesneleri putlaştırmaktan uzak durmaya, her şeyi yaratan Allah'a inanmaya, ona güvenmeye çağırmıştır. Allah'a ortak koşmanın (şirk) en büyük günah olduğunu bildirmiştir. Yalan, cinayet, hırsızlık, fuhuş, sarhoşluk ve kumarın kötü davranışlar olduğu konusunda onları uyarmıştır.

Hz. Peygamber insanları puta tapmak, Allah’a (c.c.) şirk koşmak ve toplumun düzenini bozmak gibi olumsuz davranışlara karşı uyarmıştır. Zina, hırsızlık, cinayet, yalan gibi davranışların kötü olduğunu bildirmiştir. Allah’ın (c.c.) emir ve yasaklarına uyanları Yüce Allah’ın eşsiz mükâfatlarıyla müjdelemiştir.

Hz. Muhammed (s.a.v.), insanları Allah’a ibadet etmeleri, ona ortak koşmamaları, putlara tapmamaları konusunda uyardı. İnsanlara ölümden sonra yeni bir hayat olduğunu hatırlattı.

Herkesin ahirette hesaba çekileceğini ve dünyada yaptıklarının karşılığını göreceğini bildirdi.

İnsanlara iyiliği, doğruluğu, adaleti, barışı ve kardeşliği öğütledi.

Güzel ahlaklı insanların ahirette cennetle ödüllendirileceklerini ve orada sonsuza değin mutlu yaşayacaklarını bilirdi.

499
233
264
70
69
101
244
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.