Peygamberler, neden Allah’ın insanlara bir lütfudur

Peygamberler, neden Allah’ın insanlara bir lütfudur
Peygamberler, neden Allah’ın (c.c) insanlara bir lütfudur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Peygamberler, Allah’ın emir ve yasaklarını insanlara ulaştırmanın yanında yaşantılarıyla insanlara örnek olmuşlardır. İnsanları her şeyin yaratıcısı olan Allah’a inanmaya davet etmiş, insanlara hidayet yollarını göstermişler. Bu şekilde Allah’ın büyüklüğünü bilen, O’na itaat eden ve Allah’ın rızasını kazanıp cennetle müşerref kılınan insanların oluşmasını sağlamışlar. İşte bu yüzden peygamberler insanlar için bir lütuftur.

Peygamberler, Allah (cc) ile insanlar arasında bağlantı kuran yüce Allah’ın huzuruna çıkmış olup insanlara ahiret yaşamı hakkında bilgiler ulaştırmışlardır. Allah’ın emirlerini vahiy yoluyla insanlara iletmişlerdir.

Yüce Allah (c.c), insanlar ile iletişim kurmak amacıyla peygamberleri yeryüzüne göndermiştir. Böylece insanlara peygamberler aracılığıyla doğru yolu göstermiştir. Peygamberler, Allah'ın emir ve yasaklarını insanlara bildiren, insanlara kılavuzluk eden, insanlara öğütler veren, insanlara örnek olan kişilerdir. Bizler için büyük bir lütuftur.

Yukarıdaki nedenlerden ötürü peygamberler, yüce Allah'ın bizlere göndermiş olduğu bir lütuftur. Peygamberler insanlar için bir nimettir. Hayatta yaptıklarını örnek alarak cennete gidebilmemizi sağlarlar. Bizlere öncülük ederler.

402
313
886
140
241
477
697
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.