Peygamberlerin duası

Peygamberlerin duası
Kuran-ı Kerimde Hz. Süleyman’ın (a.s) duası, Hz. Yusuf’un (a.s) duası, Hz. Musa’nın (a.s) duası, Hz. Nuh’un (a.s) duası, Hz. İbrahim’ in (a.s) duası, Hz. İbrahim (a.s.) ve Hz. İsmail’in (a.s.) duasına örnekleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Hz. İbrahim (a.s.) ve Hz. İsmail’in (a.s.) Duası

“Ey Rabbimiz! Bizi sana boyun eğenlerden kıl, neslimizden de sana itaat eden bir ümmet çıkar, bize ibadet usullerimizi göster, tövbemizi kabul et, zira tövbeleri çokça kabul eden çok merhametli olan ancak sensin.” (Bakara suresi, 128. ayet.)

Hz. Süleyman’ın (a.s) Duası

“Ey Rabbim! Benim, gerek bana gerekse ana babama verdiğin nimete şükretmemi ve hoşnut olacağın iyi işler
yapmamı sağla. Rahmetinle, beni iyi kulların arasına kat!” (Neml suresi, 19. ayet.)

Hz. İbrahim’ in (a.s) Duası

“Şüphesiz Rabbim duayı işitendir. Ey Rabbimiz! Beni ve soyumdan gelecekleri namazı devamlı kılanlardan eyle. Ey Rabbimiz! Duamı kabul et! Ey Rabbimiz! Amellerin hesap sorulacağı gün beni, anamı, babamı ve müminleri
bağışla.” ( İbrâhîm suresi, 39-41. ayetler.)

Hz. Yusuf’un (a.s) Duası

“Ey gökleri ve yeri yaratan! Sen dünyada da ahirette de benim sahibimsin. Beni Müslüman olarak öldür ve beni salihler arasına kat.” (Yûsuf suresi, 101. ayet.)

Hz. Nuh’un (a.s) Duası

“Ey Rabbim! Hakkında bilgim olmayan şeyi senden istemekten sana sığınırım. Eğer beni bağışlamaz ve esirgemezsen zarara uğrayanlardan olurum.” (Hûd suresi, 47. ayet

Hz. Musa’nın (a.s) Duası

“... Rabbim! Doğrusu bana indireceğin her hayra muhtacım.” (Kasas suresi, 24. ayet

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.