Peygamberlerin en önemli görevi

Peygamberlerin en önemli görevi
Peygamberlerin en önemli görevi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Peygamberlerin en önemli görevleri Allah'tan aldıkları vahiyleri insanlara ulaştırmak, dini tebliğ etmek ve insanların dünya ahiret mutluluğu kazanmalarına yardımcı olmaktır.

Peygamberlerin en önemli görevleri Allah’tan aldıkları vahiyleri insanlara ulaştırmak, dini tebliğ etmek ve insanların dünya ahiret mutluluğu kazanmalarına yardımcı olmaktır.

Hz. Muhammed (s.a.v), son gönderilen peygamberdir. Kur’an’ı Kerim, O’na gönderilmiş ve O da tüm insanlığa Allah’ın emir ve yasaklarını tevdi etmiştir. Hz. Muhammed’in peygamberlikle ilgili görevleri vardır her peygamber gibi. Bu görevler şunlardır;

  • Tebliğ Görevi
  • Tebyin Görevi
  • Teşri Görevi
  • Temsil Görevi

“Tebliğ” alınan bir emri aktarmaktır. Hz. Muhammed (s.a.v), Allah’tan aldığı vahiyleri insanlara tebliğ etmekle mükellef kılınmıştır. Kur’an’ı Kerim’in ayetlerinin tamamı tüm insanlığı ilgilendiren ayetlerdir ve insanlar bu ayetlerden sorumludurlar. Nasıl yaşamaları gerektiği, ticarette nelere dikkat etmeleri gerektiği, aile hukuku, eş hukuku, kadın hakları ve daha insan hayatını ilgilendiren tüm konular Kur’an’ı Kerim’de belirtilmiştir. Hz. Muhammed (s.a.v) Allah’ın (c.c) Cebrail (a.s) vasıtasıyla gönderdiği ayetleri, insanlara tebliğ ederek bu ayetlere uymalarını emrederek tebliğ görevini yerine getirmiştir.

145
238
19
3
201
15
13
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.