Peygamberlerin insanlara örnek olma özelliği

Peygamberlerin insanlara örnek olma özelliği
Peygamberlerin insanlara örnek olma özelliği hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Peygamberler tolumda rol model olan insanlardır. Tebliğ ettikleri vahiyi ilk olarak onlar uygulamalı insanlar onlara bakarak dini öğrendiği için Peygamberler dinin vücut bulmuş halidir. İbadetleri Peygamberlerin yapmış oldukları şekilde yaparız. Onları örnek alırız.

Peygamberler insanlar için Allah tarafından gönderilen seçilmiş kişilerdir. Allah bizlere en güzel örnekler olarak ve rahmetinin bol olmasından dolayı müjdeleyici olarak peygamberler göndermiştir. Peygamberler insanlara, yaşamları boyunca karşılaşacakları sıkıntılar konusunda, kendi yaşamlarındaki problemleri göstererek örnek olmuşlardır.

Sadece sıkıntılarda değil, Allah’ın hükümlerini, emir ve yasaklarını uygulama noktasında da kullara örnek olmuşlardır. Allah’tan gelen vahiyleri ilk olarak peygamberler kendi hayatlarında uygulamışlar ve sonrasında insanlara model olarak tebliğde bulunmuşlardır. Ayrıca peygamberlerin sahip olduğu özel sıfatlar da insanların hayatları boyunca davranışlarını kontrol etmeleri noktasında oldukça önemlidir.

771
673
400
106
138
148
565
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum