Pip'in öyküsünü anlatan Büyük Umutlar adlı romanın yazarı kimdir

Pip'in öyküsünü anlatan Büyük Umutlar adlı romanın yazarı kimdir
19. yüzyılda İngiltere'de beklemediği bir mirasa konan ve taşradan büyük kente göç eden Pip'in öyküsünü anlatan Büyük Umutlar adlı romanın yazarı kimdir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : 19. yüzyılda İngiltere'de beklemediği bir mirasa konan ve taşradan büyük kente göç eden Pip'in öyküsünü anlatan Büyük Umutlar adlı romanın yazarı kimdir

A- William Faukner
B- John Steinbeck
C- Charles Dickens
D- Oscar Wilde

Doğru Cevap: Charles Dickens

Büyük Umutlar, Charles Dickens'ın kitabı. Pip'in sürükleyici hayatının anlatıldığı bu roman 19. yüzyılda İngiltere'deki maden köylerindeki yaşama ayna tutmaktadır. Köyün madencisi olan Joe Gargery'nin çok zor şartlar altında çalıştığı yine de çok fakir olduğu romanda yansıtılmıştır.
Hikâyenin kahramanı Philip adında bir gençtir. Fakir bir köyde ablasının yanında yaşamaktadır. En büyük arkadaşı ablasının eşi köyün demircisi Joe Gargery'dir. Pip'in hayatı anne ve babasının mezarını ziyaret ettiği bir gece değişmeye başlar. Ormanda karşısına bir adam çıkar ve kendisine yiyecek getirmesini ister. Charles Dickens bu adamı korkunç heybetli ve çirkin bir adam olarak tasvir etmiştir. Bu adam bir süre sonra romanda tekrar meydana çıkacak ve bu kez Pip'in hayatını değiştirecektir. Bu adamın hapishaneden kaçan biri olduğu anlaşılmaktadır.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.