Piri Reis'in 1517'de Yavuz Sultan Selim'e sunduğu Dünya haritasında Amerika kıtasına ne ad verilmiştir

Piri Reis'in 1517'de Yavuz Sultan Selim'e sunduğu Dünya haritasında Amerika kıtasına ne ad verilmiştir
Piri Reis'in 1517'de Yavuz Sultan Selim'e sunduğu Dünya haritasında Amerika kıtasına ne ad verilmiştir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Piri Reis'in 1517'de Yavuz Sultan Selim'e sunduğu Dünya haritasında Amerika kıtasına ne ad verilmiştir 

A- Vilayet Antilia
B- Vilayet Kolombiya
C- Vilayet Amerigo
D- Vilayet Karabia

Doğru Cevap: Vilayet Antilia

Pîrî Reis Haritası günümüze kalan, Avustralya kıtasını gösteren en eski haritalardan biridir. Osmanlı Kaptan-ı Derya'sı (Amiral) Pîrî Reis tarafından 1513'te çizilmiş olup, Avrupa ve Afrika'nın batı kıyılarını ve Güney Amerika'nın doğu kıyılarını gösterir.
Bu kıyılara Antilia kıyıları adı verilir. Arap takviminin 896 yılında keşfedildi. Ancak bu yerleri keşfeden Cenevizli bir kafirin adının Colombo olduğu bildirilir. Örneğin, söz konusu Colombo'nun eline bir kitap düştü ve bu kitapta, Batı Denizi'nin [Atlantik] sonunda, yani batı tarafında, kıyıların, adaların ve her türlü metaller ve ayrıca değerli taşlar.

1
1
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.