Piyon terfisi nedir

Piyon terfisi nedir
Piyon terfisi gerçekleşmemiş klasik bir satranç maçında piyonların yarısını, tüm atlarını ve bir filini oyun dışı bıraktığınız rakibinizin oyunda kalan kaç taşı vardır sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Piyon terfisi gerçekleşmemiş klasik bir satranç maçında piyonların yarısını, tüm atlarını ve  bir filini oyun dışı bıraktığınız rakibinizin oyunda kalan kaç taşı vardır 

A- 5
B- 7
C- 9
D- 11

Doğru Cevap: 9

Piyon terfisi, bir piyon bulunduğu ilk konumdan ilerleyerek son yataya (rakibin ilk yatayına) ulaştığında, aynı hamlenin bir parçası olarak aynı renkte, yeni, bir vezir, veya bir kale, veya bir fil, veya bir at ile değiştirilir. Oyuncunun tercihi daha önce tahta dışına çıkarılmış olan taşlarla sınırlı değildir. Bu piyon hareketine ‘terfi’ denir ve yerine konan taş kurallara uygun olarak derhal devreye girer. Eğer bir oyuncunun piyonu terfi ederse, terfi edecek taşın seçimi, (yeni taşın cinsi) taş, terfi edecek kareye dokunduğu anda kesinlik kazanır. Bir piyon terfi ederken, piyon satranç tahtasından ayrıldığında, ve oyuncu, yeni taşı terfi edilen kareye elinden bıraktığında hamle yapılmış olur. Oyuncu, terfi edilecek kareye ulaşan piyonunu elinden bırakmış ise, hamle henüz yapılmamıştır, ama artık, oyuncunun piyonunu başka kareye oynama hakkı kalmamıştır.

14
16
14
15
15
19
22
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.