PMYO Sınavı

PMYO Sınavı
Ülkemizdeki güvenliği sağlayan unsurlardan biri de şüphesiz ki polis teşkilatıdır. Polisler olaylara müdahalede ve gerekli güven ortamını sağlamakta en yetkili kişiler arasında yer almaktadır.

Polis olabilmek için çeşitli sınavlara ve mülakatlara katılmak gerekmektedir. Bunlardan biri de PMYO Sınavı yani polis meslek yüksekokulu sınavıdır. Bu sınava giren ve başarılı olan kişiler mülakatlara da girerek polis olma şansını elde etmektedirler. 30 Haziran 2013 günü yapılacak olan PMYO Sınavı bu yılın polis adaylarını belirleyecek. Ancak çoğu sınavın olduğu gibi bu sınavında bir takım başvuru şartları bulunmaktadır.

Öncelikle her adayın Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olması gerekmektedir. Adayın lise mezunu veya lise son sınıf öğrencisi olması ve herhangi bir disiplin cezası bulunmamalıdır. Başvuracak bayan adaylar için boy en az 165 cm erkek adaylar içinde 170 cm olmalıdır. Ve bu boy oranına uygun bir şekilde kiloya sahip olunmalıdır. Sağlık yönünden herhangi bir rahatsızlığı bulunmaması koşulu aranan adaylarda bunu da bir rapor ile belgelendirmeleri istenmelidir. Aynı zamanda adayın herhangi bir suç geçmişinin de bulunmaması gerekmektedir. Aynı zamanda aday Ösym tarafından yapılan YGS sınavından belirlenen puanı da almak zorundadır. Bu şartları sağlayan adaylar PMYO Sınavına başvuruda bulunarak, sınava katılım gerçekleştirebilirler.

PMYO Sınavına katılmaya hak kazanan ve gerekli puanı alan adaylar için mülakat süreci başlamaktadır. Bu mülakat süreci de çeşitli aşamaları kapsamaktadır. Mülakat sürecinde adayların boy ve kilo ölçümleri yapılır. Sağlık kontrollerinden geçilirler. Ardından da çeşitli sorular ve dayanıklılık testlerine tabi tutulurlar. Bir aday PMYO Sınavından ne kadar yüksek puan alırsa alsın eğer mülakatlarda elenirse polis meslek yüksekokullarına kaydı yapılamaz. Bu nedenle mülakatlarda PMYO Sınavı kadar önceliklidir ve önem taşımaktadır.

Polislik oldukça kutsal ve zorlu bir meslektir. Bu nedenle polis adaylarının seçiminde oldukça dikkatli davranılmakta ve en ufak bir sorunda adaylar elenebilmektedir. Örneğin adaylar mülakat aşamalarında konuşma tarzınızdan, düztabanlık probleminizin olup olmadığına kadar en ince ayrıntılarıyla bir elemeden geçirilir. Ya da dikkat çekici bir iz veya yaraya sahip olan adaylara dikkat edilmektedir. Bu şekilde bir iz veya yaraya sahip olan adaylarda elenmektedir.

EgitimSistem.Com - Özel Haber

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.