PMYO Sınavı Ve Polislik

PMYO Sınavı Ve Polislik
Yapılan çoğu sınavın belirli bir ölçme değerlendirme ve eleme yöntemi olduğunu biliyoruz. Bu nedenle özellikle ciddi konularda ve eleme yapılmasının gerektiği iş kollarında işe alım veya işin öğretilmesi sınavlar sonucunda başarılı olan kişiler için geçer

Polislik de bu mesleklerden yalnızca birisidir ve polis adayları için de polis meslek yüksekokuluna başlamak için girilmesi gereken sınav PMYO sınavı olarak adlandırılmaktadır. Ancak bu sınava başvuru koşullarını sağlayarak giren ve sınavda gereken başarıyı sağlayan adaylar polislik eğitimi alarak ileri de polis olmaya hak kazanırlar. Ancak elbette ki polislik eğitimi almaya herkes uygun değildir. Bu nedenle de PMYO sınavının yanı sıra polis adayları mülakatlardan geçirilmekte ve ona göre başarılı adayların polis meslek yüksekokullarına kaydı alınmaktadır.

PMYO sınavı için başvuruda bulunan adayların dikkat etmesi gereken bir takım noktalar bulunmaktadır. Öncelikle adaylar kılavuzlarda yer alan yaş aralığında olmalıdırlar. Kızlar için 165 erkekler için 170 olan boy sınırı içerisinde yer almalıdırlar. Yüz veya görünen herhangi bir bölgede eşkâle dair ipucu verebilecek herhangi biri iz, yara vb. sahip olmamalıdırlar. Polislik yapmaya engel teşkil edebilecek herhangi bir kronik rahatsızlıkları bulunmaması gereken adaylar, aynı zamanda YGS sınavından da gerekli puanları almış olmalıdırlar. Tüm bu şartları sağlayan adayların başvuruları geçerli sayılacak ve 30 Haziran 2013 günü yapılacak olan yazılı sınava katılma şansı yakalayacakladır.

30 Haziran 2013 gerçekleşecek olan PMYO sınavı polis meslek yüksekokullarıma girmek isteyen adaylar için geçilmesi gereken ilk engel niteliğindedir. Bu sınav sonucunda gerekli puanı alarak başarı sağlayan adaylar mülakata gireceklerdir. Bu mülakatlarda da sözlü sorulara tabi tutulacak aynı zamanda sağlık kontrollerinden, psikolojik kontrollerden geçeceklerdir. Yine bu mülakatlarda adayların konuşma ve iletişim becerisi gibi polislik yapmaya yönelik niteliklerinin ölçüm ve değerlendirilmesi yapılacaktır. PMYO sınavı polislik eğitimi almanın ilk aşaması olsa da önemli olan bir diğer aşamada şüphesiz ki mülakatlardır. Ancak bu iki aşamayı da başarılı bir şekilde tamamlayan adaylar polislik eğitimi almaya hak kazanarak, polis meslek yüksekokullarında eğitim görmeye başlayacaklardır.

EgitimSistem.Com - Özel Haber

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.