PMYO Spor (Fiziki Yeterlik) Sınavı İle İlgili Tüyolar

PMYO Spor (Fiziki Yeterlik) Sınavı İle İlgili Tüyolar
2011 yılından önce yapılan PMYO sınavlarında uygulanan spor (fiziki yeterlik) sınavları farklı idi ve genelde bu aşamadan elenmek biraz zor bir ihtimaldi. Ancak, geçen yıldan bu yana bu sınav bir parkur üzerinden yapılmaktadır.

Dolayısıyla, parkuru önceden görmüş olmak ya da benzer bir parkurda çalışmak, adaylar için önemi bir avantaj sağlayabilir. PMYO spor (fiziki yeterlik) sınavı ile ilgili ayrıntılı bilgi aşağıdadır:

FİZİKİ YETERLİLİK SINAVI AŞAMASI

1) Fiziksel Yeterlilik Sınavı; PMYO Fiziksel Yeterlilik Sınavı Parkuruna göre Fiziksel Yeterlilik Sınavı Komisyonu tarafından yapılacaktır.

2) Fiziksel Yeterlilik Sınavı sonucunda belirlenmiş olan baraj süre ve puanlarının altında alan adaylar başarısız olurlar. Elenen adaylar hakkında "POLİS MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ ADAYI OLAMAZ" kararı verilir ve sonraki sınav aşamalarına geçemezler.

3)Adayların Fiziksel Yeterlilik Sınavında parkur hareketlerini başarılı bir şekilde gerçekleştirmesi için yanlarında spor hareketlerine uygun kıyafet ve ayakkabı getirmeleri lehlerine olacaktır.

*Fiziksel Yeterlilik Sınavı’nda Adaylara, Başkanlık tarafından belirlenen PMYO FİZİKİ YETERLİLİK PARKURU uygulanacaktır. Süre ve puanlamalar bayan - erkek için ayrı ayrı olmak üzere tabloda gösterilen şekilde yapılacaktır.

*ERKEK ADAY: 61 Saniye ve daha çok sürede bitirenler 20 puan altında puan alarak başarısız sayılacaklardır.

*BAYAN ADAY: 67 Saniye ve daha çok sürede bitirenler 20 puan altında puan alarak başarısız sayılacaklardır.

 

FİZİKİ YETERLİLİK SINAVI PARKURU

1. BAŞLAMA KOŞUSU: Aday, başlangıç noktasından çık komutu ile birlikte jimnastik sırasına kadar koşacaktır.

2. JİMNASTİK SIRASI (SIÇRAMA): Aday, 5 kez sağa sola sıçrama hareketi yapacaktır. Sıçrama sırasının boyu 2,5 metre, yüksekliği 40 cm ve genişliği 20 cm. olacaktır.

3. MEKİK: Aday, minderin üzerinde, sırt üstü yatarak, mindere yapışık vaziyette, eller ensede olacak şekilde 5 defa mekik hareketi yapacaktır.

4. ŞINAV: Aday, vücudu dik vaziyette sadece kollarını kırmak suretiyle 5 adet şınav çekecektir.

5. TOP MEKİĞİ (İKİ SAĞLIK TOPU ARASINDA) : Aday iki nokta arasında yerde duran sağlık toplarına 3 kez dokunuş yapacaktır.

6. DÜZ TAKLA (ÖNE YUVARLANMA) : Top mekiğini tamamlayan aday, yer minderinde öne doğru 2 defa düz takla atacaktır.

7. DENGE ALETİNDE YÜRÜME: Düz takla hareketini yapan aday, denge aletine çıkarak sonuna kadar yürüyecektir. Denge aletinden düşen aday, kaldığı yerden alete çıkarak hareketine devam edebilecektir. Denge aleti 5 metre uzunluğunda, 70 cm. yüksekliğinde ve 10 cm genişliğinde olacaktır.

8. ATLAMA BEYGİRİ: Koşuyu bitiren aday bitiş çizgisinde bulunan 1.20 cm. yüksekliğindeki atlama beygiri üzerinden atlayacaktır.

FİZİKİ YETERLİLİK SINAV PUANLAMASI

1. Fiziki yeterlilik sınavında engellerden herhangi birini terk eden aday sıfır (0) puan almış sayılır.

2. Jimnastik sırası, mekik, şınav ve top mekiği hareketlerinden herhangi birinde, eksik hareket yapan adayın bitirme süresine her bir eksik hareketi için 2 sn ilave edilecektir.

3. Düz takla hareketini eksik yapan adayın bitirme süresine her bir eksik takla için 3 sn ilave edilecektir.

4. Denge aletinde yürüme hareketini tamamlamayan adayın bitirme süresine 6 sn ilave edilecektir. Aday kaldığı yerden devam edip tamamlarsa süre eklemesi yapılmayacaktır.

5. Atlama beygiri üzerinden geçemeyen adayın bitirme süresine 6 sn ilave edilecektir. Atlama beygirinden geçiş şekli serbesttir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.