Popülasyon ve komünite arasındaki fark nedir

Popülasyon ve komünite arasındaki fark nedir
Popülasyon ve komünite arasındaki fark nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Popülasyon, belirli bir alanda yaşayan bir türe ait bireylerin oluşturduğu topluluktur. Komünite ise belirli bir alanda etkileşim hâlinde bulunan iki ya da daha fazla popülasyonun oluşturduğu topluluktur.

Populasyon : Belirli sınırlarda yaşayan ve aynı türden olan canlı topluluğudur.
Komünite : Belirli bir alandaki populasyonlardan oluşan topluluktur.

Tanımlara baktığımızda aslında farklar kendilerini açıkça belli ediyorlar. Komunitedeki her canlı çiftleştiğinde verimli döl veremez ama popülasyonda bu gerçekleşmek zorundadır. Komunite canlı çeşitliliği bakımından daha fazla canlı türü barındırır. Çünkü A ve B ayrı ayrı popülasyonken, komunite A+B olarak ifade edilir. Popülasyonların habitatı daha küçükken komuniteler daha çok yayılım gösterirler. Komunitelerde canlı sayısı ve çeşidi fazlalığından dolayı rekabetin daha fazla olduğunu görürüz.

1
0
1
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.