Prof. Dr. Mustafa Kurt kimdir

Prof. Dr. Mustafa Kurt kimdir
Marmara Üniversitesi yeni rektörü Mustafa Kurt kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli, Prof. Dr. Mustafa Kurt biyografisi ve akademik kariyeri hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Mustafa Kurt, 1964 yılında Bafra/Samsun’ da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Bursa’ da tamamladı. Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora derecelerini Marmara Üniversitesinden aldı. 1992 yılında Dünya Bankası bursu ile öğretim elemanı yetiştirme programı kapsamında İngiltere’de bulundu. 1996 yılında doçent 2002 yılında Profesör oldu.

Marmara Üniversitesi, Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölüm Başkanlığı ve Anabilim Dalı Başkanlığı, Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanlığı ve Anabilim Dalı Başkanlığı, Teknik Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcılığı, Fakülte Kurulu ve Yönetim Kurulu, Teknoloji Fakültesi Kurulu üyeliklerinde bulundu. Marmara Üniversitesi Rektör danışmanlığı, Yaz Okulu Koordinatörlüğü, Müfredat Komisyonu üyeliği, Bologna Eşgüdüm Komisyonu Başkanlığı, 2019 yılından itibaren Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Vekilliği ve 2018 yılından itibaren Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevlerini sürdürmektedir.

Bilgisayar destekli tasarım ve imalat, makine elemanları, talaşlı imalat yöntemleri ve optimizasyonu, plastik enjeksiyon kalıpçılığı ve tasarıma etki eden parametrelerin deneysel ve teorik araştırılması, eklemeli imalat ve topoloji analizi konularında akademik çalışmaları ve yayınları olan, çok sayıda yüksek lisans ve doktora tezlerinde danışmanlık yapan Mustafa Kurt evli ve üç çocuk babasıdır.

Eğitim Bilgileri

  • 1987 - 1993 Doktora Marmara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Makine Eğitimi (Dr), Türkiye
  • 1985 - 1987Yüksek Lisans Marmara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Makine Eğitimi (Yl) (Tezli), Türkiye
  • 1981 - 1985 Lisans Marmara Üniversitesi, Teknik Eğitim Fakültesi, Türkiye

Araştırma Alanları

Makine Elemanları, Makine Tasarımı, Bilgisayar Destekli Tasarım ve İmalat, Malzeme ,Talaşlı İmalat Yöntemleri, Katı Cisimler Mekaniği, Kırılma Mekaniği, Sonlu Elemanlar Yöntemi, Biyomekanik, Mekanik Testler

Akademik Unvanlar

  • 2013 - 2021 Prof. Dr. Marmara Üniversitesi, Teknoloji Fakültesi, Makine Mühendisliği Bölümü
  • 2002 - 2013Prof.Dr. Marmara Üniversitesi, Teknik Eğitim Fakültesi, Makine Eğitimi Bölümü
  • 1996 - 2002Doç.Dr. Marmara Üniversitesi, Teknik Eğitim Fakültesi, Makine Eğitimi Bölümü
  • 1994 - 1996Yrd.Doç.Dr. Marmara Üniversitesi, Teknik Eğitim Fakültesi, Makine Eğitimi Bölümü
  • 1992 - 1994Öğretim Görevlisi Marmara Üniversitesi, Teknik Eğitim Fakültesi, Makine Eğitimi Bölümü
  • 1988 - 1992 Araştırma Görevlisi Marmara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü

Etiketler :
1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.