Prof. Dr. Ömer ÖZYILMAZ kimdir

Prof. Dr. Ömer ÖZYILMAZ kimdir
Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu Üyeliğine, Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 21 inci maddesi gereğince Prof. Dr. Ömer ÖZYILMAZ atanmıştır.

Prof. Dr. Ömer ÖZYILMAZ, 1952, Erzurum doğumlu. Akademisyen, İlahiyat Profesörü, Yönetici, Siyasetçi, Yazar, XX. ve XXII. Dönem Erzurum Milletvekili. Erzurum Yüksek İslam Enstitüsünü bitirdikten sonra Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Master ve Doktora çalışmalarını tamamladı. Ardından akademik kariyerinde Profesörlüğe yükseldi.

Erzurum Şair Nef’i Ortaokulu, Hınıs, Pasinler ve Erzurum Atatürk Liseleri Öğretmeni, Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri ve İslam Eğitimi Öğretim Üyesi, özel sektörde Genel Müdür, Aydın Üniversitesi Rektör Yardımcısı, olarak görev yaptı.

Ömer Özyılmaz, AK Parti’den RP’den (sonra FP) XX. Dönem (24.12.1995 – 18.04.1999) ve AK Partiden XXII. Dönem (03.11.2002 – 22.07.2007) Erzurum Milletvekili seçilerek TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı. Evli ve 3 çocuk babasıdır. Arapça, Fransızca biliyor.

24 Şubat 2021 tarihli atama kararı ile, Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu Üyeliğine, Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 21 inci maddesi gereğince Prof. Dr. Ömer ÖZYILMAZ atanmıştır.

2
1
3
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.