Proteinlerin sindirimi nerede başlar nerede biter

Proteinlerin sindirimi nerede başlar nerede biter
Proteinlerin sindirimi nerede başlar nerede biter, protein sindirimi hangi organda başlar ve hangi organda biter konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Proteinlerin sindirimi nerede başlar nerede biter, protein sindirimi hangi organda başlar ve hangi organda biter

Ödev cevabı kısaca : Proteinlerin sindirimi ağızda başlar ve ince bağırsakta tamamlanır. Ağızda, ptyalin adı verilen bir enzim, proteinleri parçalamaya başlar. Daha sonra bu parçalanmış proteinler mideye geçer. Midede, pepsin adı verilen bir enzim proteinleri daha da parçalar. Son olarak, ince bağırsakta pankreas tarafından salgılanan proteaz enzimleri ile proteinler tamamen parçalanır ve emilir. Dolayısıyla protein sindirimi ağızda başlar, mide ve ince bağırsakta devam eder ve tamamlanır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.