Prusya Krallığı, Bavyera Krallığı, Württemberg Krallığı ve Saksonya Krallığı hangisinin parçalarıdır

Prusya Krallığı, Bavyera Krallığı, Württemberg Krallığı ve Saksonya Krallığı hangisinin parçalarıdır
Prusya Krallığı, Bavyera Krallığı, Württemberg Krallığı ve Saksonya Krallığı hangisinin parçalarıdır sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Prusya Krallığı, Bavyera Krallığı, Württemberg Krallığı ve Saksonya Krallığı hangisinin parçalarıdır

A- Almanya İmparatorluğu
B- Avusturya İmparatorluğu
C- Polonya Krallığı
D- Rus Çarlığı

Doğru Cevap: Alman İmparatorluğu

Prusya Krallığı, 1701 yılından 1918 yılına kadar yaşamış Cermen krallığı. Krallık, Alman İmparatorluğu'nun merkezi durumundaydı. İmparatorluğun alanının üçte ikisine yakın bir alanı kapsamaktaydı. Krallığın güç merkezi Brandenburg olmasına rağmen krallık adını Prusya bölgesinden almıştır.

Bavyera Krallığı, 1806-1918 yılları arasında var olan bir Alman devleti. Wittelsbach Hanedanı üyesi Bavyeralı elektör IV. Maximilian Joseph, 1806'da ilk Bavyera kralı oldu. 1918'de krallığı dağılmasına kadar monarşinin yönetimi Wittelsbach'larda kaldı.

Württemberg Krallığı, günümüzde Baden-Württemberg'in bulunduğu yerde 1806-1918 yılları arasında var olan bir devlet. 1495 yılında kurulan Württemberg Dükalığı'nın devamıdır. Bu tarihten önce Württemberg hükümdarları, 1268'de Konradin'in ölümü sonrası dağılan Svabya Dükalığı'nın bir bölümünü yöneten kontlardı.

Saksonya Krallığı, 1806-1918 yılları arasında var olan, Napolyon sonrası Almanyası'nda tarihî konfederasyonlara üye olan bir devlet. 1871'den itibaren Alman İmparatorluğu'nun bir parçası olmuştur. 1918'de Weimar Cumhuriyeti döneminde I. Dünya Savaşı sonrası Kral III. Friedrich Augustus'un tahttan çekilmesiyle serbest şehir statüsüne kavuşmuştur. Başkenti Dresden olan devletin günümüzdeki devamı Almanya'daki Saksonya eyaletidir.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.