Ptt Kargo Takip - PTT Kargom Nerede

Ptt Kargo Takip - PTT Kargom Nerede
PTT Kargo Takip sayfamızda kargo takibi, kargo fiyat hesaplama, kargonuzun kaç günde teslim edileceği ve en yakın ptt kargo şubesini öğrenebilirsiniz.

PTT Kargo Takip İletişim Bilgileri

Ptt kargo takip sistemine ulaştığınız halde ürününüz hakkında bir bilgi göremiyorsanız ptt kargo iletişim bilgileri aşağıdaki gibidir. Bu iletişim kanallarını kullanabilirsiniz.

Telefon: 0312 509 5000
Fax: 0312 309 5144
Çağrı Merkezi: 444 17 88
E-posta: info@ptt.gov.tr
Adres: Şehit Teğmen Kalmaz Cad. No: 2 06101 Ulus / ANKARA

Ptt Kargo Takip için gönderinizin Barkod Numarasını bilmeniz gerekmektedir. Barkod numaranız kargonuzu gönderdiğinizde size verilen gönderi makbuzunda yer alır. Barkod numaranız dışında sisteme giriş yapabilmeniz için her sorguda değişen güvenlik kodunu da doğru bir şekilde kutucuğa yazmanız gerekir.
Ptt Kargo Takip ile kargonuzun nerede olduğunu, hangi aşamalardan geçtiğini, nereden geldiğini, ağırlık-desi bilgilerini, kimden geldiğini, ödeme tipini, varsa kargo fiyatını, gönderi türünü anlık ve online olarak Ptt sayesinde öğrenebilirsiniz.

Ptt Kargo Yurtiçi ve Yurtdışı gönderilerinizin nerede olduğunu ptt barkod sorgulama sistemimiz ile öğrenebilirsiniz.

Kargo, APS Kurye, Taahhütlü, Tebligat, Telgraf, yurtiçi/yurtdışı kayıtlı mektup postası gönderileri, koli, APG ve TURPEX kargolarınız alıcı kişiye ulaşana kadar geçtiği her şube sistemimize işlenmektedir. Aşağıdaki resme tıklayarak ilgili kargo sorgulama sistemine erişebilirsiniz. Sistemimizi kullanarak kayıtlı olan yurtiçi ve yurtdışı kargolarınızın nerede olduğunu öğrenebilirsiniz.

PTT Kargo Takip sistemi yanıt vermediği takdir de turkiye.gov.tr adresinden kargo durumunuzu sorgulayabilirsiniz. Bu da gene PTT veritabanı ile bağlantı kurarak kargonuzun nerede olduğunu öğrenebileceğiniz bir devlet sorgulama sistemidir. Bu şekilde kargo takip işlemi yapmanız için e-devlet şifrenizi bilmeniz de gerekmiyor. Sadece kargonuzun “Barkod Numarası” ve “Güvenlik Resmi” üzerinde yazılı olan karakterleri girmeniz gerekmektedir.

Ptt Kargo Fiyat Hesaplama

Ptt kargo takip sayfamız da kargonuz için ödeyeceğiniz fiyatı aşağıdaki uygulamamız ile hesaplayabilirsiniz. Kargonuzun ağırlık, en, boy , yükseklik bilgilerini ve yararlanmak istediğiniz ek hizmetleri girerek ptt ile göndereceğiniz kargonuzun fiyatını hesaplayabilirsiniz.

PTT Kargo diğer firmalara göre çok uygun fiyatlar ile kargonuzu taşıyor. Burada PTT‘ yi diğer kargo firmalarından ayıran en önemli özellik kargonuzu fiyatlandırırken taşınacak olana mesafeyi fiyatlandırmada bir değişken olarak kullanmaması. Bu ne demek oluyor? Mesela İstanbul’ dan Ankara’ ya göndereceğiniz bir kargoyu İstanbul’dan Hakkari’ ye aynı fiyata gönderebilirsiniz. Burada gidilecek yolun km olarak daha fazla olması fiyatı arttırmıyor veya daha yakın olan bir ile gönderdiğinizde fiyat düşmüyor.

Ptt Kargo Gönderi Teslim Süresi Sorgulama

Ptt Kargo takip ile gönderilerinizi takip edebileceğiniz gibi daha kargonuzu göndermeden önce ortalama teslim tarihini aşağıdaki uygulamamız ile öğrenebilirsiniz.

PTT Kargo ile gönderdiğiniz kargolar 600 km (altıyüz) ye kadar genellikle 1 (bir) günde teslim edilmektedir. Gönderdiğiniz kargolar 600 km üstü bir mesafe katedecekse kargonuzun adresine ulaşması muhtemelen 2 gün sürecektir. Kargolarınız il merkezi değil ise bu süre 1-2 gün fazladan uzayabilmektedir. Köyler için bu süre biraz daha fazla olabilir.

Ptt Kargo Çalışma Saatleri

Tüm Ptt Şubeleri 08:30 (sekiz buçuk) da hizmet vermeye başlamaktadır. Bazı ptt şubeleri öğlen tatiline 12.30 (on iki buçuk) da girerek 1 saatlik mola verirken bazıları ise çalışmalarına ara vermeden devam etmektedir. (Bu saatlerde kargo teslimatı yapmayı düşünüyorsanız öncelikle gideceğiniz şubenin öğlen tatiline girip girmeyeceğini üstteki En Yakın Şube başlığımızdaki linke tıklayarak sorgulama yapmalısınız.) Öğlen tatiline giren ptt kargo şubeleri 13.30 (bir buçuk) da tekrar çalışmaya başlarlar ve saat 16.30 a kadar (dört buçuk) hizmet vermeye devam ederler. Öğlen tatiline girmeyen şubelerimiz ise saat 17.00 (beş) e kadar çalışmaya devam ederler.

PTT Şubeleri açılış saati nedir?
PTT Saat 08:30 da açılıyor.

PTT Şubeleri kapanış saati nedir?
PTT saat 17:00 da kapanıyor.

PTT Şubeleri öğle tatili saati nedir?
12.30 – 13.30 saatleri arasında öğle tatili yapmaktadır.

PTT Kargo Cumartesi ve Pazar günleri çalışmaz. Ancak bazı merkez şubeler cumartesi günleri de hizmet vermektedir. Bu şubeleri ptt.gov.tr adresinden bulabilirsiniz. Tüm resmi tatillerde PTT Kargo şubeleri kapalı olup hiçbir hizmet vermemektedir. (19 Mayıs, 29 Ekim, Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı gibi…)

Ptt Kargo Çağrı Merkezi Hizmetleri (444 17 88)

Ptt Kargo Çağrı Merkezi’ni aradığınızda 444 1788 sesli yanıt sisteminde sırayla aşağıdaki numaraları tuşlayarak bilgilere ulaşabilirsiniz:

Telefon ile PTT Kargo takip işlem basamaklarını sizler için hazırladık. Kargonuzun nerede olduğunu 444 17 88 numaralı çağır merkezini arayarak öğrenebilirsiniz. Telefondaki yönergeleri beklemeden tuşlamak için aşağıdaki basamakları inceleyiniz.

Yurtiçi kargo gönderi sorgulamalarınız için: 2 – 1 – 1

Yurtdışı ve Turpex gönderi sorgulamalarınız için: 2 – 1 – 2

Yurtiçi kargo ve kurye gönderilerinin adresten alınması için: 2 – 2 – 1

Kargo ile ilgili konularda genel bilgi için: 3 – 1

PTT Hizmetleri hakkında bilgi almak için: 8 – 1 tuşlarına basmalısınız.

İlgili Haberler

Kaynak:Eğitim Sistem

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.