Quentin Tarantino'nun yönetmenliğini yaptığı hangi film herhangi bir dalda Oscar ödülü kazanmamıştır

Quentin Tarantino'nun yönetmenliğini yaptığı hangi film herhangi bir dalda Oscar ödülü kazanmamıştır
Quentin Tarantino'nun yönetmenliğini yaptığı hangi film herhangi bir dalda Oscar ödülü kazanmamıştır sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Quentin Tarantino'nun yönetmenliğini yaptığı hangi film herhangi bir dalda Oscar ödülü kazanmamıştır  

A- Ucuz Roman
B- Soysuzlar Çetesi
C- Bir Zamanlar Holywood'da
D- Rezervuar Köpekleri

Doğru Cevap: Rezervuar Köpekleri

Quentin Jerome Tarantino (d. 27 Mart 1963), Amerikalı film yönetmeni, oyuncu ve iki Oscar ödüllü senarist. 1990'ların başında doğrusal olmayan öykü akışını, diyalogları ve kanlı şiddet sahnelerini cesurca kullanmasıyla kısa sürede ünlenen Tarantino, bilinen Amerikan film klişelerine yeni bir soluk getirmiştir.

Rezervuar Köpekleri ya da orijinal adıyla Reservoir Dogs, Amerikalı yönetmen Quentin Tarantino'nun ilk filmi. Tarantino'nun senaryosunu da kendisinin yazdığı film, sinemaya alışılmadık bir tarz getirdi. Bol kanlı şiddet sahneleri, neredeyse hiçbir şey ifade etmeyen diyaloglar, karmaşık anlatım tarzı ile yönetmenin, diğer filmlerinin öncüsü diyebiliriz. Aktör Harvey Keitel, bu filmde hem oyuncu hem de yapımcı olarak yer alır. Rezervuar Köpekleri ABD'de 2,832,029 $ hasılata ulaşmıştır.

1
1
1
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.