Radyasyonu en az geçiren ve akü yapımında kullanılan maden nedir

Radyasyonu en az geçiren ve akü yapımında kullanılan maden nedir
Radyasyonu en az geçiren ve akü yapımında kullanılan maden nedir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Radyasyonu en az geçiren ve akü yapımında kullanılan maden nedir

Ödev cevabı kısaca : Radyasyonu en az geçiren madde, özellikle gama ve beta ışınlarına karşı oldukça etkili bir şekilde koruma sağlayan kurşun (Pb) madenidir. Bu nedenle radyasyonla çalışan tıbbi cihazların ekranlarında ve radyasyon koruma ekipmanlarında kullanılır.

Akü yapımında kullanılan madde ise kurşun-asit akülerde kullanılan kurşun plakalardır. Bu aküler, elektrik enerjisini kimyasal enerjiye dönüştürerek depolayan ve daha sonra elektrik enerjisi olarak kullanılabilen cihazlarda yaygın olarak kullanılır. Bu tür akülerde kurşun plakalar, sülfürik asit (H2SO4) elektroliti ile etkileşime girer ve enerjiyi depolar.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.