Radyoaktif kirliliğe neden olan bu radyasyonun kaynakları nelerdir

Radyoaktif kirliliğe neden olan bu radyasyonun kaynakları nelerdir
Radyoaktif kirliliğe neden olan bu radyasyonun kaynakları nelerdir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : X ışınları ve nükleer reaksiyonlarla radyoaktif maddelerin parçalanması sonucu ortaya çıkan ışınlar, molekülleri iyonlaştırıcı özelliktedir. İyonlaştırıcı radyasyon, moleküllerin yapılarını bozar. Radyasyonun en büyük olumsuz etkisi ise hücrelerin DNA’larında bozulmalara yol açmasıdır. Peki, radyoaktif kirliliğe neden olan bu radyasyonun kaynakları nelerdir?

Ödev cevabı kısaca : Radyoaktif kirliliğe neden olan kaynaklar, nükleer enerji santralleri, nükleer silahlar, radyoaktif atıklar, radyoaktif maddelerin kazara serbest bırakılması ve doğal kaynaklardan kaynaklanabilir. Bu kaynaklar çevreye zarar vererek insan sağlığına olumsuz etkiler yapabilir.

Radyoaktif kirliliğe neden olan yayılım kaynakları arasında nükleer enerji santralleri, nükleer silah üreten fabrikalar, tedavi ve çeşitli alanlarda kullanılan radyoaktif maddeler artıkları, nükleer güç ve araştırma istasyonları, radyoaktif atıkların yanlış veya imhası, X patlamaları ve nükleer patlamalar yer almaktadır. Bu paranın, sağlığın tedavisine ve insan sağlığına zarar vermesine neden olabilir. Radyoaktif bozulma, insan sağlığına ciddi hasarlar ve kanser, kalıtsal bozukluklar, bozulma sistemi bozuklukları ve diğer sağlık sorunlarına neden olabilir. Bu nedenle, radyasyon dalgalanmalarının kontrol altında tutulması, radyoaktif atıkların doğru şekilde meydana gelmesi ve imha edilmesi, nükleer santrallerin ömrü ve radyasyonun insan sağlığına etkilerinin belirli aralıklarla alınması.

5
25
10
5
5
8
18
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.