Rağbet güzel ile zenginedir atasözünün anlamı nedir

Rağbet güzel ile zenginedir atasözünün anlamı nedir
Rağbet güzel ile zenginedir anlamı nedir, rağbet güzel ile zenginedir ne demektir açıklaması hakkında bilgiler vereceğiz.

Rağbet güzel ile zenginedir anlamı şu şekilde :

Güzel ve zengin olan kimseler her zaman ilgi görürler. El üstünde tutulurlar. Güzel ve zengin olan kimseler her zaman ilgi görürler. El üstünde tutulurlar. Güzellik insana huzur verdiği; zenginlik de dünyada iyi yaşamaya vesile olduğu için herkes tarafından sevilir ve istenir. Kimse güzelliği veya zenginliği reddetmiş değildir.

İnsanlar, elle tutulan, gözle görülen şeylere daha çok değer verirler. İnsanları cezbeden, onları hemen etkilene güzellik ve zenginlik dünya hayatının da süsüdür. Hayatı asıl anlamlı kılan iç zenginliği, ahlak güzelliği çoğu insanın görmediği yada bilmediği erdemlerdir. Bundan dolayı insanların çoğu güzeller ile parası bol olanları her zaman el üstünde tutarlar.

Etiketler :
0
26
1
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.