Ramazan Bayramı hilali görüldü mü

Ramazan Bayramı hilali görüldü mü
2018 Ramazan Bayramı ne zaman, Bayram hilali göründü mü, Dünya'da bayram ne zaman, Hilal görüldü mü, Bayram 15 Haziran Cuma günü başlıyor mu? Detaylar....

Bayrama sayılı günler kala insanlarımızın akıllarında yeniden bayram hilali görüldü mü sorusu oluştu. Peki hilal göründü mü? Bayram ne zaman?

Diyanet takvimine göre 15 Haziran 2018 Cuma Ramazan Bayramı’nın birinci günüdür. 

Bildiğiniz gibi İslam alemi Ramazan ayına bu sene birlikte başlamadı. 

Müslümanlar için 11 ayın sultanı Ramazan’ın ilk gününün ne zaman olduğu ile ilgili bu yıl da İslam âleminde farklı kabuller öne çıktı.
 
Ayın şekline bakarak Ramazan’ın başlayıp başlamadığına karar veren Arap coğrafyası ve uzak doğudaki müslüman ülkeler bu sene Ramazan ayının ilk gününün 17 Mayıs Perşembe olduğunu duyurdu.
 
Türkiye’de Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hazırladığı takvime göre Ramazan ayı 16 Mayıs Çarşamba günü başladı. Türkiye gibi Azerbaycan ve Balkanlardaki bir çok ülkedeki müslümanlar Diyanet İşleri Başkanlığı takvimine göre hareket ettiler.

"Ebu Hureyre'nin (r.a.) naklettiğine göre:
Allah Resulü (a.s.): "Ramazan hilalini gördüğünüzde oruç tutunuz. Şevval hilalini gördüğünüzde ise iftar edin (bayram yapın). Hava bulutlu olursa otuz gün oruç tutunuz" buyurmuştur.
Sahih-i Müslim'deki hadis numarası: 1808"

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
4 Yorum