Ravza-i Mutahhara nerededir

Ravza-i Mutahhara nerededir
Peygamberimizin Ravza-i Mutahhara denilen mezarı hangi şehrindedir, Peygamberimizin kabri nerededir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Soru : Peygamberimizin Ravza-i Mutahhara denilen mezarı ......................... şehrindedir.

Cevap : Medine

Ravza-i Mutahhara, Mescid-i Nebevî içinde Hz. Peygamber’in kabri ile minberi arasındaki bölümdür.

Ravza-i Mutahhara: Hz. Peygamber’in kabrinin bulunduğu yer. Hz. Peygamber’in Medine’deki mescidinde, kabri ile minberi arasındaki “tertemiz gül bahçesi” anlamına gelen bölüm.

Ravza-i Mutahhara, temiz bahçe demektir. Bu tâbir; Medîne’de Mescid-i Nebevî’de Peygamber Efendimiz’in kabri ile minberi arasındaki bölüme denir. 10×20 = 200 metrekarelik bir alandır.

Peygamberimiz “Evimle minberim arası, cennet bahçelerinden (ravza) bir bahçedir.” buyurmuştur. (Buhârî, Fadlü’s-Salat. 6; Müslim, Hac, 500-502)

Peygamber Efendimizin (s.a.v) vefat ettiği ve kabrinin bulunduğu yer ise: Medine-i Münevvere 'de Ravza-i Mutahhara'dadır (Peygamberimizin (s.a.v) içinde kabrinin bulunduğu yerin ismidir).

Ravza-i Mutahhara, Peygamberimizin kabrinin bulunduğu yere denir. Mescid-i Nebevi (Peygamberimizin camisi) içinde Hz. Peygamber'in kabri ile minberi arasındaki bölüme de ravzai mutahhara denir.

87
15
6
2
2
2
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.